Documentaire Louis Theroux: The Night in Question vrijdag te zien op NPO 3

Documentaire Louis Theroux: The Night in Question vrijdag te zien op NPO 3
Seksueel misbruik op universiteiten

Kijktip :

Sinds de #MeToo-discussie in alle hevigheid losbarstte in 2017, hebben vrouwen uit alle lagen van de samenleving de beerput losgetrokken. Ook op universiteiten is er vaak sprake van seksueel misbruik, en Louis Theroux besluit op onderzoek uit te gaan.

Verenigde Staten
Zoals in veel van zijn documentaires gaat Theroux ook in The Night in Question naar de Verenigde Staten. Langs de oostkust zitten een aantal gerenommeerde universiteiten, en Theroux spreekt daar met jonge mannen die zijn beschuldigd van aanranding en zelfs verkrachting. De rechtbank heeft ze al niet schuldig bevonden, maar toch blijft de universiteit achter ze aan zitten.

Schorsing
De jonge mannen riskeren zelfs een schorsing als de universiteit uiteindelijk toch bewezen acht dat de aantijgingen waar zijn. Theroux hoort echter ook de andere kant van het verhaal, en de slachtoffers voelen zich vaak in de steek gelaten door het rechtssysteem. Volgens hen zijn het juist die interne onderzoeken die uiteindelijk gerechtigheid zullen brengen. Tot slot spreekt Theroux met professionals die de jonge generatie nieuwe regels proberen aan te leren.

De documentaire Louis Theroux: The Night in Question is op vrijdag 22 november om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Louis Theroux: The Night in Question terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Louis Theroux: The Night in Question vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen