Vanavond op tv: Start serie FBI, documentaireserie Onze Jongens Op Java en meer

Vanavond op tv: Start serie FBI, documentaireserie Onze Jongens Op Java en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 21 november

Kijktip :

De nieuwe documentaireserie Onze Jongens Op Java van Coen Verbraak gaat vanavond van start, ook komt de documentaire Ademtocht - De vele Gevechten Van Maite Hontelé op televisie. De crime-fans kunnen hun hart ophalen, want ook de serie FBI gaat vandaag beginnen. En er is meer... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 21 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Onze jongens op Java

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Onze Jongens Op Java is een nieuwe documentaireserie waarin Indië-veteranen voor het eerst hun persoonlijke verhaal uit de doeken doen. Ze vertellen onder meer over de 'politionele acties' die plaatsvonden tussen 1945 en 1949. Journalist Coen Verbraak praat met veertien veteranen die 70 jaar lang hierover hebben gezwegen maar nu hun eigen verhaal vertellen. Op basis van deze persoonlijke verhalen wordt een beeld geschetst van hoe Nederland de opstand in Indonesië na de Tweede Wereldoorlog probeerde neer te slaan.


Keuringsdienst van Waarde: appels

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Keuringsdienst Van Waarde staat vanavond in het teken van de appel. Er zijn onnoemelijk veel soorten appels met de meest prachtige namen, zoals Elstar, Pink Lady, Jazz en Golden Delicious. De prijzen per kilo lopen echter enorm uiteen. Hoog tijd dus om onderzoek te doen en te kijken of de ene appel echt zo veel beter smaakt dan de andere.


Slot: De toekomst is fantastisch

NPO 3
NPO 3
21:00 uur

Vanavond is voorlopig de laatste aflevering van De Toekomst Is Fantastisch te zien. Deze aflevering gaat over de dood. We gaan vooruitblikken op het jaar 2039, op basis van fictiescènes en gesprekken met wetenschappers en denkers. Mensen worden tegen die tijd vermoedelijk een paar decennia ouder dan nu. Want dan worden er wellicht bijvoorbeeld organen gemaakt door te ‘bio-printen’, kan een lichaam op ‘pauze’ worden gezet en kunnen ‘mind-uploads’ worden gemaakt…


Nieuw: FBI

Veronica
Veronica
21:25 uur

De misdaadserie FBI gaat vandaag van start. FBI gaat over het New Yorkse FBI-bureau, deze agenten doen er alles aan om New York en de Verenigde Staten veilig te houden. Het team bestaat uit Maggie Bell en Omar Adom 'O. A.' Zidan, Dana Mosier, Jubal Valentine en Kristen Chazal. In de eerste aflevering ontploft een bom in een flatgebouw, deze actie wordt door de agenten gelinkt aan een bendeoorlog.


Docu: Ademtocht - De vele gevechten van Maite Hontelé

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

Deze documentaire gaat over de Nederlandse trompettiste Maite Hontelé, zij wordt ook wel de koningin van de salsa in Colombia genoemd. Zij vertrok zeven jaar geleden vanuit Nederland naar Colombia. En dat heeft haar muzikale carrière zeker goed gedaan, inmiddels is ze uitgegroeid tot een echte ster. Toch kent het succes ook een keerzijde, zo heeft ze bijvoorbeeld regelmatig last van heimwee en hyperventilatie. Maite heeft haar Nederlandse roots naar eigen zeggen verwaarloosd en het is de grote vraag of ze deze gaat terugvinden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start serie FBI, documentaireserie Onze Jongens Op Java en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen