Prachtige biografische film Trumbo vrijdag te zien op Canvas

Prachtige biografische film Trumbo vrijdag te zien op Canvas
Bryan Cranston (Breaking Bad) in topvorm

Kijktip :

We kennen Bryan Cranston vooral van zijn rol als Walter White in Breaking Bad, maar hij heeft sindsdien ook in speelfilms regelmatig zijn talent laten zien. Het beste voorbeeld daarvan is Trumbo, vrijdagavond te zien op Canvas. Je kunt Trumbo ook streamen via iTunes, Google Play en meer.

Het verhaal
De film vertelt het levensverhaal van Dalton Trumbo (gespeeld door Cranston), een beroemde scenarioschrijver uit het Hollywood van halverwege de vorige eeuw. Hij loopt niet alleen over van het talent, maar ook van de liefde voor het communisme. En dat is in het Amerika van de jaren vijftig niet heel handig, want senator Joseph McCarthy is dan net bezig met zijn heksenjacht op Amerikaanse communisten. Trumbo werd op de zwarte lijst van Hollywood gezet, en moest noodgedwongen onder een pseudoniem werken - met alle gevolgen van dien.

Oscarnominatie
Dat Cranston kan acteren, weten we al langer. Hij is echter vooral bekend door zijn rol in Breaking Bad, terwijl hij ook in andere producties heeft geschitterd. Voor Trumbo kreeg de acteur dan ook een welverdiende Oscarnominatie. Ook de rest van de cast schittert: van Diane Lane als Trumbo's vrouw tot Helen Mirren als roddeljournaliste Hedda Hopper. De briljante scenarist Dalton Trumbo krijg hiermee een terecht eerbetoon, want hij gold als één van de beste scenaristen van zijn tijd: hij schreef onder meer voor de films Roman Holiday, Spartacus en Papillon.

De film Trumbo (2015) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 22 november om 21.20 uur te zien op Canvas.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige biografische film Trumbo vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV