Prachtige documentaire Supersnelle valk zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Supersnelle valk zaterdag te zien op NPO 2
Opgroeiende slechtvalken in Chicago

Kijktip :

Wij mensen kunnen met behulp van technologieën enorme snelheden bereiken op het land en in de lucht, maar op basis van eigen kunnen zullen we weinig bereiken. Nee, dan de slechtvalk: deze vogel is het snelste dier op aarde en kan snelheden tot wel 300 kilometer per uur bereiken.

Valkenier
De documentaire Supersnelle valk besluit eens in het fenomeen slechtvalk te duiken. Hoe kan het dat deze vogels zulke snelheidsduivels zijn? Om daar achter te komen volgen we een aantal jonge valken, die opgroeien in hartje Chicago. Daar maken we kennis met valkenier Lloyd Buck, die zijn dieren op de proef stelt met behulp van ultramoderne technologie.

Unieke race
Buck werkt ook samen met vooraanstaande vogeldeskundigen, allemaal om zijn ultieme doel te bereiken: een unieke race tegen een olympische skiër in de Zwitserse Alpen. Hiervoor moet de slechtvalk tot het uiterste getraind worden op het gebied van snelheid en behendigheid. Dankzij zulke baanbrekende experimenten en unieke beelden worden de geheimen van de slechtvalk ontrafeld.

De documentaire Supersnelle valk is op zaterdag 23 november om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Supersnelle valk terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Supersnelle valk zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen