Ontroerende Alzheimer-film Still Alice vrijdag te zien op België Eén

Ontroerende Alzheimer-film Still Alice vrijdag te zien op België Eén
Julianne Moore in Oscarwaardige rol

Kijktip :

Julianne Moore geldt al sinds haar doorbraak, begin jaren negentig, als één van de beste actrices van haar generatie. Morgen (vrijdag 10 januari) kun je van haar acteervuurwerk genieten in één van de beste rollen uit haar carrière: Still Alice. Je kunt de film ook streamen via Netflix, Videoland en meer.

Het verhaal
Moore speelt Alice Howland, een gerespecteerde professor taalkunde aan Columbia University, en gelukkig getrouwd met haar man John (Alec Baldwin). Samen hebben ze ook nog drie prachtige, volwassen kinderen, en dus lijkt hun leven volmaakt. Op een dag kan Alice de weg naar huis niet terugvinden na haar vaste hardlooprondje en de paniek slaat toe. Hetgene waar ze voor vreesden blijkt waar te zijn: Alice heeft Alzheimer. Ze begint de regie over haar leven steeds meer te verliezen en dat zorgt ook voor stress binnen de familie.

Fenomenale rol
Julianne Moore krijgt in Still Alice alle kans om te schitteren in haar fenomenale rol. Haar co-acteurs Alec Baldwin, Kristen Stewart en Kate Bosworth blijven vol ontzag wat meer op de vlakte, hoewel ook zij prachtige rollen hebben. Na vier eerdere nominaties won Moore voor deze film eindelijk haar eerste Oscar, en ze mocht ook haar tweede Golden Globe (uit negen nominaties) in ontvangst nemen. Dat zegt alles over haar prestatie, want Still Alice had met een minder getalenteerde actrice makkelijk uit kunnen draaien op een sentimentele tranentrekker.

De film Still Alice (2014) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 10 januari om 23.25 uur te zien op België Eén.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende Alzheimer-film Still Alice vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV