Fantastische superheldenfilm Logan zondag te zien op Veronica

Fantastische superheldenfilm Logan zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hugh Jackman speelde het legendarische personage Wolverine voor het eerst in de film X-Men uit 2000, maar het karakter kwam pas tot volle wasdom in de geweldige film Logan (zondag te zien op Veronica). Ook Jackman speelt hierin op de toppen van zijn kunnen. Je kunt Logan streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de toekomst, om precies te zijn: het jaar 2029. De mutantenpopulatie is drastisch afgenomen, en de X-Men zijn ontbonden. Het vermogen van Logan/Wolverine om zichzelf te genezen neemt bovendien steeds verder af, en hij heeft zich toegewijd aan het verzorgen van de zieke Professor X (gespeeld door Patrick Stewart). Dit doet hij samen met de mutant Caliban (Stephen Merchant) in een schuilplaats in Mexico. Logan hoopt hier de rest van zijn leven in alle rust te kunnen slijten, maar een jonge mutant heeft zijn hulp nodig. Hij zal in actie moeten komen.

Karakterstudie
Superheldenfilms kenmerken zich vaak door een overkill aan spectaculaire actiescènes en een vaak flinterdun scenario. Logan doet het echter helemaal anders: de personages staan hier op de eerste plaats, en de film kijkt bijna weg als een karakterstudie met een aantal actiescènes. Dat is voor een groot deel te danken aan het scenario van regisseur James Mangold, die ook fantastische films als Walk the Line en Ford v Ferrari regisseerde. De meeste lof moet echter naar het briljante acteerwerk van Hugh Jackman, Patrick Stewart en de jonge Dafne Keen gaan.

De film Logan (2017) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op zondag 7 juni om 20.00 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV