Netflix-recensie: animatiefilm Klaus is liefdesbrief aan de Kerstdagen

Netflix-recensie: animatiefilm Klaus is liefdesbrief aan de Kerstdagen
Postbode Jesper brengt belangrijke boodschap aan de maatschappij

Film :

Vanaf 15 november staat de nieuwe animatiefilm Klaus op Netflix. Nu de decembermaand hard in aantocht is, worden we plat gebombadeerd met Kerstfilms op Netflix. Tussen de sneeuwvlokken en de vele romantische komedie door verschijnen er ook prachtige cadeautjes in de vorm van deze handgetekende animatiefilm. Lees hier de filmrecensie van Klaus.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

De nieuwe postbode van Smeerensburg
Het Kerstverhaal start met de jonge Jesper, de slechtste student van de postbodeacademie. Hij wordt gestationeerd op het grauwe Smeerensburg, een afgelegen eiland helemaal bovenaan de poolcirkel, waar de bewoners amper met elkaar praten en voortdurend ruziemaken. Met de hulp van Klaus, een timmerman die alleen in zijn hut vol houten speelgoed woont, probeert Jesper vreugde en liefde terug in het dorp te brengen.

Henry van Loon en Frank Lammers spreken de stemmen in voor Netflix-film 'Klaus'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
In deze tijd is het zeldzaam dat we handgetekende animatiefilms voorbij zien komen. Daarom pakt de streamingdienst dit jaar uit met deze prachtig productie voor jong en oud. Deze animatiefilm weet niet alleen hoe je op geweldige wijze de Kerstsfeer in beeld moet brengen, maar bevat ook een mooie boodschap over onze samenleving. Want zoals Klaus zegt: "Een goede daad zonder belang, zet de volgende in gang". En daarmee slaat deze moderne Kerstman de spijker op zijn kop. Daarnaast komen oude tradities voorbij waar de inwoners van Smeerensburg niet van willen wijken. Lukt het Klaus en Jesper om dit te veranderen? Met een fantastische Amerikaanse stemmencast (Jason Schwartzman en J.K. Simmons) en ook Nederlandse (Henry van Loon, Frank Lammers en Birgit Schuurman) hebben we hier een moderne kerstklassieker in de dop te pakken. Vier en een halve ster.

Cast
Voor de Engelse versie zijn de stemmen van J.K. Simmons (La La Land) en Jason Schwartzman (The Grand Budapest Hotel) te horen. Voor de Nederlandse versie zijn dat Frank Lammers (All You Need Is Love) en Henry van Loon (De Luizenmoeder). Deze productie is geregisseerd door Sergio Pablos.

Klaus is vanaf 15 november 2019 te zien op Netflix. Genre: Animatie, Familiefilm. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score: 8,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Netflix-recensie: animatiefilm Klaus is liefdesbrief aan de Kerstdagen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV