Vanavond op tv: TV Show op Reis met o.a. Rob Verlinden en start Als de brandweer

Vanavond op tv: TV Show op Reis met o.a. Rob Verlinden en start Als de brandweer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 november

Kijktip :

Vanaf zondag 24 november is het nieuwe realityprogramma Als de Brandweer te zien op SBS6. De brandweermannen en -vrouwen filmen tijdens hun werk waardoor het programma extra bijzondere beelden oplevert. Op NPO1 kun je vanavond genieten van een nieuwe aflevering van TV Show op Reis, waarin Ivo Niehe onder andere langs gaat bij tuinman Rob Verlinden. Ben je benieuwd naar de verhalen over het monster van Loch Ness? Dan zit je zondagavond goed bij Discovery met de docu Loch Ness Monster - New Evidence. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Als de Brandweer

SBS 6
20:30 uur

In het nieuwe realityprogramma Als de Brandweer is het werk van brandweermannen en -vrouwen de komende zondagen om 20:30 uur op SBS6 van dichtbij te zien.

Duikers
Uiteraard zijn er veel branden te zien in Als de Brandweer, maar ook een onbekendere kant van het brandweerwerk wordt belicht. Zo zijn er ook duikers die een slachtoffer uit een in het water belande auto bevrijden of een uitgeput paard uit een diepe moddersloot proberen te halen.

Deze aflevering
In de eerste aflevering bedreigt een uitslaande brand het huis van studenten. Een vrouw valt van haar fiets en komt onder een rijdende tram terecht. En een auto met twee inzittenden boort zich in de gevel van een computerwinkel en zorgt voor acuut instortingsgevaar.


TV Show op reis: o.a. Rob Verlinden

NPO 1
21:35 uur

In deze aflevering van de TV Show op Reis gaat Ivo Niehe onder andere langs bij tuinman Rob Verlinden.

Bijna dood
De man van 'Eigen Huis en Tuin' en zijn dochters vertellen hoe hij meerdere keren aan de dood ontsnapte. Ook praten ze over Robs eerste huwelijk met zijn vrouw Jenny en zijn tweede met Robert en hoe een miraculeuze medische ingreep zijn leven met Parkinson dragelijk houdt.

Hele jonge student
Verder ontmoert Ivo Niehe Laurent Simons. Hij was zes toen hij naar de middelbare school ging, acht jaar toen zijn hij eindexamen gymnasium deed en nu op zijn negende heeft hij zijn bachelor aan de TU in Eindhoven.

Dansende dokter
Ook een gesprek met de inmiddels wereldberoemde dansende dokter Tony Adkins. Op zijn Facebookpagina plaats hij video's van hem en zijn patiënten waarop te zien is hoe ze samen dansen.


Docu: Loch Ness Monster - New Evidence

Discovery
22:00 uur

Bestaat het monster van Loch Ness nu wel of niet? Met nieuwe technieken wil de Nieuw-Zeelandse wetenschapper Neil Gemmel nieuwe bewijzen vinden voor de mogelijke aanwezigheid van een zeemonster en vooral achterhalen wat het zou kunnen zijn.

Zeemonster
Al meer dan 1000 jaar worden er meldingen gemaakt van een mysterieus zeemonster dat zich zou ophouden in het grote Schotse meer. Is het een prehistorisch reptiel uit de tijd van dinosaurussen dat nog altijd rondwaart – zoals door sommigen wordt beweerd? Of een levensgroot exemplaar van een vis zoals wellicht een steur, een paling of een meerval?

DNA
Uit het water haalt Gemmel met zijn team van lokale onderzoekers omgevings-DNA waaruit hij kan opmaken welke dieren er leven. Hij doet dat op verschillende dieptes zodat hij een breed beeld krijgt van de onderwaterwereld van het diepe en donkere meer. Weet hij het monster op deze nieuwe manier op te sporen?


Terug: Inside IDFA

NPO 2
22:30 uur

In het programma Inside IDFA gaan bekende Nederlandse documentaireliefhebbers in gesprek met IDFA-regisseurs tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Vanaf deze zondag vijf dagen rond 22:45 uur op NPO 2.

Peter Buwalda
In de eerste aflevering ontmoet schrijver Peter Buwalda Oeke Hoogendijk, maker van de documentaire My Rembrandt.

Spannend
De documentaire My Rembrandt toont de passie van diverse Rembrandt-liefhebbers. Buwalda geeft zijn kijk op de film en gaat naar het Rijksmuseum voor een ontmoeting met Hoogendijk. Het maken van de film werd spannender dan ze had verwacht, vertelt zij.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: TV Show op Reis met o.a. Rob Verlinden en start Als de brandweer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV