Recensie: misdaadfilm Motherless Brooklyn is stijlvol maar zeker niet perfect

Recensie: misdaadfilm Motherless Brooklyn is stijlvol maar zeker niet perfect
Edward Norton's project van 20 jaar

Film :

Vanaf donderdag 5 december draait de film Motherless Brooklyn in de Nederlandse bioscopen. De misdaad- en dramafilm van en met Edward Norton is al bijna twintig jaar in de maak. Een privédetective, die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, wil de brute moord op zijn vriend oplossen. Lees hier de filmrecensie van Motherless Brooklyn.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Frank Minna
Het verhaal speelt zich af in het New York van het jaar 1954. Lionel Essrog (Edward Norton) is een eenzame privédetective die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij doet onderzoek naar de moord op zijn beste vriend en mentor Frank Minna (Bruce Willis). Gewapend met enkele aanwijzingen en zijn dwanggedachten onthult Lionel gevaarlijke geheimen die het lot van de hele stad bepalen.

Gugu Mbatha-Raw en Edward Norton in de film 'Motherless Brooklyn'

Beoordeling van Gids.tv
Met een sterrencast, urgente maatschappelijke thema's en New York als decor lijkt Motherless Brooklyn alles in huis te hebben voor een geslaagde misdaadthriller. Positief is de heerlijke stijlvolle film noir-sfeer, waaruit maar weer blijkt dat dit genre nog lang niet dood is. Deze film verwijst meermaals naar het huidige politieke klimaat in Amerika. De schurk van het verhaal is de stadsplanner (Alec Baldwin), waarbij de vergelijk met President Trump al snel is gelegd. Uiteindelijk is deze film een lange zit en blijft de boel niet spannend genoeg om 144 minuten te vullen. Verbazingwekkend dat een ijzersterke groep acteurs (Naast Norton en Baldwin ook Willem Dafoe, Bobby Cannavale, Cherry Jones en Michael K. Williams) je eigenlijk nooit echt weten te raken. 2,5 ster.

Cast
Naast Edward Norton (Birdman) en Bruce Willis (Glass) zijn ook Gugu Mbatha-Raw (Beauty and the Beast), Leslie Mann (Blockers) en Alec Baldwin (BlacKkKlansman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Edward Norton (Keeping the Faith).

Motherless Brooklyn is vanaf 5 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Misdaad, Drama. Tijdsduur: 144 minuten. IMDb-score 7,1.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: misdaadfilm Motherless Brooklyn is stijlvol maar zeker niet perfect of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV