Dit zijn de tv-gids-apps van Tvgids.tv

Dit zijn de tv-gids-apps van Tvgids.tv
Welke tv-gids-apps hebben we en hoe werken ze?

Nieuws :

Gids.tv is onderdeel van Tvgids.tv, met verschillende tv-gids-apps waarin je twee weken vooruit kunt zien welke tv-programma's op tv komen. Hieronder kun je zien welke versie van de app je nodig hebt.


TV Gids voor Android

Heb je een Samsung, Huawei, Nokia of andere 'niet-iPhone'? Dan heb je onze Android-app nodig. Deze app werkt ook op Android-tablets. Je kunt de Android-app gratis downloaden. Als je geen banners wilt in de app, dan kun je dit afkopen door eenmalig te betalen.


TV Gids voor iPhone

Al sinds 2009 is dit dé tv-gids-app van Nederland. Voor de iPhone heb je keuze uit twee versies: de versie met een menu in de tabbar en de versie met een uitklapbaar menu (hamburger-menu). Beide apps zijn gratis te downloaden en exact hetzelfde qua inhoud, zenders en werking. Alleen de menu/navigatie is anders:


TV Gids voor iPad

Ook voor de iPad hebben we een app. Die is gratis te downloaden in de App Store.

Dit vind je in de Tv-gids-app

De apps bestaan uit een menu met een aantal verschillende tabs. Hieronder zie je wat daar allemaal te vinden is.

  • Home: dit is de pagina die je te zien krijgt als je de app opent. De programma's die op dit moment en straks worden uitgezonden (in totaal drie programma's) zijn zichtbaar. Ook is, door middel van een rood balkje, te zien hoe ver het programma al gevorderd is met de uitzending - is het bijna afgelopen of pas net begonnen? Bovenin de Home-pagina staan de tv-tips op een rijtje. Door te swipen zie je de verschillende tips, door erop te klikken krijg je meer uitleg over de inhoud van het programma.
  • Tips: in deze pagina staan alle tv-tips in een handig overzicht. Ze lopen enkele dagen vooruit, dus het is zichtbaar welke interessante programma's en uitzendingen er de komende dagen op televisie te zien zijn. Door op de tips te klikken krijg je meer informatie over de desbetreffende uitzending.
  • Films: onder het kopje Films zijn alle films terug te vinden die de vandaag op televisie zijn. Door op de films te klikken krijg je meer informatie, zoals de IMDb-rating. Bovenin zie je de knop 'Week'. Hier kun je zien welke films de komende dagen allemaal op televisie te zien zijn.
  • Primetime: onder deze knop vind je de programma's die op primetime op televisie zijn. Dat zijn de programma's die tussen 19 uur en 23 uur 's avonds worden uitgezonden - de tijd dat de meeste mensen voor de televisie zitten. Je lunt deze tijden zelf instellen bij de instellingen van de app.
  • Zenders: hier vind je alle zenders en de tv-gidsen van de zenders in kwestie op een rij. Klik op een zender en zie wat die je vandaag te bieden heeft. Je kunt hier drie dagen terug kijken en 14 dagen vooruit.
  • Genres: onder 'genres' zijn de programma's gecategoriseerd op genre. Deze overzichten zijn per dag, maar hier zit bovenin (net als bij Films) een knop met 'Week'. Hier kun je andere dagen selecteren om te zien wat er per dag, per genre te zien is. Een aantal voorbeelden van genres zijn 'Sport', 'Actualiteiten', 'Documentaires' en 'Amusement'.
  • Favorieten: in dit menu zijn jouw persoonlijke favorieten opgeslagen. Je kunt in de tv gids je eigen favorieten selecteren door een programma te selecteren en bovenin op het hartje te klikken. Nu worden alle uitzendingen van dit programma aangemerkt als favoriet.
  • Alerts: tot slot kun je pushmeldingen instellen voor diverse programma's. Wil je een melding ontvangen wanneer een bepaald programma begint? Klik dan op een programmapagina, en kies vervolgens bovenin voor het belletje. Je kunt voor een eenmalige alert of een herhalende alert kiezen - wil je bijvoorbeeld elke woensdag een alert dat Ladies Night begint? Dan kies je voor een herhalende alert en je zult voordat elke aflevering begint een alert ontvangen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier