Schitterende IDFA-documentaire MS woensdag te zien op NPO 2

Schitterende IDFA-documentaire MS woensdag te zien op NPO 2
Leven met een verwoestende zenuwziekte

Kijktip :

Op het IDFA wordt een grote variëteit aan documentaires vertoond, en gelukkig kan ook de tv-kijker een aantal prachtige docu's bekijken op televisie. Woensdag wordt de ontroerende film MS uitgezonden, waarin we een inkijkje krijgen in een leven met MS.

Multiple sclerose
MS, dat voluit multiple sclerose heet, is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Schrijver Lineke van den Boezem en neurowetenschapper Jeroen Geurts vertellen in de documentaire MS uitgebreid over hun ervaringen met de ziekte, die een centrale plaats in hun leven inneemt. Onlangs werd Van den Boezem gediagnosticeerd met de ziekte, Geurts doet er al vijftien jaar onderzoek naar. Ze gaan erover met elkaar in gesprek, en MS volgt ze ook in de aanpak van de ziekte.

Beperkingen
Voor Van den Boezem betekent de diagnose een complete verandering van leven. Ze zal met de beperkingen die de ziekte haar oplegt moeten leren omgaan, maar ze schrijft ook over MS en ze zoekt naar middelen om de progressie van de ziekte te vertragen. Geurts bezoekt ondertussen verschillende conferenties, overlegt met zijn team en doet onderzoek naar MS: hoe kunnen ze de ziekte behandelen? Zo wordt een brug geslagen tussen patiënt en wetenschapper, wiens belangen vaak niet met elkaar stroken.

De IDFA-documentaire MS is op woensdag 27 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire MS terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende IDFA-documentaire MS woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen