Nieuwe docuserie FC De Helden vanaf donderdag te zien op NPO 1

Nieuwe docuserie FC De Helden vanaf donderdag te zien op NPO 1
Klaas van Kruistum volgt G-voetbalteams

Kijktip :

Profvoetballen moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor de G-voetballers van Nederland. Dat vindt ook Klaas van Kruistum, en hij volgt het opzetten van de Bijzondere Eredivisie. Dat is te zien in de docuserie FC De Helden.

Eerste ter wereld
De Bijzondere Eredivisie is de allereerste eredivisiecompetitie ter wereld waarin kinderen spelen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Een prachtig initiatief: de jonge voetballers worden gescout en getraind door tien Nederlandse profclubs, die allemaal een eigen G-team afvaardigen. Een voetbaldroom komt uit, en Van Kruistum volgt ze bij alles wat ze doen.

Hartverwarmend
Dat levert een hartverwarmende documentaireserie op, waarin we zien hoe de voetballers trainen en hun eerste wedstrijden spelen, maar ook welke drempels de kinderen en hun ouders hebben moeten nemen om hier te staan. In de eerste aflevering gaat Klaas langs bij Ajax, waar er onder de bezielende leiding van coach Dennis Gebbink een elftal start met trainen. Spits Malik heeft Down en vertelt hoe belangrijk voetbal voor hem is.

De zesdelige docuserie FC De Helden is vanaf donderdag 28 november wekelijks om 22.15 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan elke aflevering van FC De Helden terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie FC De Helden vanaf donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen