Misdaadmeesterwerk Goodfellas zie je vrijdag op Veronica

Misdaadmeesterwerk Goodfellas zie je vrijdag op Veronica
Legendarische film van Martin Scorsese

Kijktip :

Regisseur Martin Scorsese oogst momenteel veel lof met zijn geweldige maffiafilm The Irishman (te zien op Netflix), maar aan het geniale misdaadmeesterwerk Goodfellas zal hij wellicht nooit meer kunnen tippen. De film is vrijdag te zien op Veronica, maar je kunt hem ook streamen via Netflix, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
Goodfellas vertelt het waargebeurde verhaal van gangster Henry Hill. Hij droomt er al op jonge leeftijd van om bij de maffia te horen, en wanneer de gerespecteerde gangster Jimmy Conway hem onder zijn hoede neemt, klimt hij snel op binnen de rangen van de maffia. Het bestaan van Henry wordt vanaf dat moment gekenmerkt door drugs, geweld en enorme sommen geld. Op een gegeven moment begint hij echter te twijfelen aan dit gevaarlijke leven, en hij neemt een besluit dat hem in levensgevaar brengt.

Onovertroffen
Samen met The Godfather en The Godfather, Part II vormt Goodfellas de heilige drie-eenheid van de gangsterfilm. Een meesterwerk van de bovenste plank is het, dat bij de Oscars verrassend genoeg werd verslagen door Kevin Costners sentimentele Dances with Wolves. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van deze film, met fenomenaal acteerwerk van Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci en Lorraine Bracco, fantastisch camerawerk, een moordend tempo en geweldige regie van grootmeester Scorsese. Ga The Irishman zeker kijken, maar verlies deze klassieker ook niet uit het oog.

De film Goodfellas (1990) wordt beoordeeld met een 8,7 op IMDb en is op vrijdag 29 november om 22.05 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV