Prachtig drama I, Daniel Blake vanavond te zien op NPO 2

Prachtig drama I, Daniel Blake vanavond te zien op NPO 2
Gouden Palm-winnaar van Ken Loach

Kijktip :

Regisseur Ken Loach is bij het grote publiek niet heel bekend, maar de Brit maakt al jaren prachtige, sociaal geëngageerde dramafilms. I, Daniel Blake is daar één van de beste voorbeelden van. De film is vanavond (vrijdag 29 november) te zien op NPO 2, maar ook te streamen via Videoland, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
We maken kennis met de 59-jarige Daniel Blake (gespeeld door Dave Johns), die bijna zijn hele leven als meubelmaker heeft gewerkt. Als hij ziek wordt, heeft hij voor het eerst de hulp van de overheid nodig - maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Dan ontmoet hij Katie (Hayley Squires), een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, die hem besluit te helpen. Katie zit zelf echter ook behoorlijk in de problemen, en langzaam maar zeker krijgen we een ontluisterend beeld van de sociale misstanden in Engeland.

Ontroerend
Loach zit al meer dan vijftig jaar in het filmersvak, en al in 1969 draaide hij zijn meesterwerk Kes. De laatste jaren wordt hij steeds bekender bij een groot publiek, mede doordat de prachtige, ontroerende film I, Daniel Blake in 2016 de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes. Het is een geweldige maar maatschappijkritische film, die de bureaucratische rompslomp in Engeland flink aan de kaak stelt. De film moet het niet hebben van de actie, maar van het fantastische scenario en het acteerwerk van Johns en Squires.

De film I, Daniel Blake (2016) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 29 november om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig drama I, Daniel Blake vanavond te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV