Andere Tijden special "Bernhard: de sprookjesprins" zaterdag op NPO 2

Andere Tijden special "Bernhard: de sprookjesprins" zaterdag op NPO 2
Innemende man of leugenaar?

Kijktip :

De leden van het koningshuis liggen altijd onder een vergrootglas (zoals nu wel blijkt met prins Andrew in Groot-Brittannië), en dat is soms best lastig. Aan de populaire prins Bernhard kleven nogal wat schandalen, maar zelf probeerde hij altijd zijn sprookje in stand te houden.

Schavuit
Prins Bernhard stond bekend om verschillende dingen. Hij werd de schavuit van Oranje genoemd, en een man van het verzet: in de Tweede Wereldoorlog werd hij benoemd tot bevelhebber van de Binnenlandse Strijdkrachten, de verzameling gewapende verzetsgroepen. Ook was Bernhard een zakenprins, een goodwillambassadeur van Nederland en actief voor het Wereld Natuur Fonds.

Eigen waarheid
Er is echter ook een andere kant van prins Bernhard. Hij was een man die zelfs tot na zijn dood (tevergeefs) probeerde zijn eigen versie van de waarheid te geven. Andere Tijden bekeek de beelden van talloze interviews, die vaak op eigen verzoek van Bernhard werden gehouden - en waarin hij zijn eigen standpunten uiteen kon zetten. Een prins die PB werd genoemd, maar die vooral in PR leek uit te blinken.

De Andere Tijden special over prins Bernhard is op zaterdag 30 november om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden special "Bernhard: de sprookjesprins" zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen