Geniale comedy A Fish Called Wanda zaterdag te zien op SBS 9

Geniale comedy A Fish Called Wanda zaterdag te zien op SBS 9
Stortvloed aan hilarische situaties

Kijktip :

De film A Fish Called Wanda, zaterdagavond te zien op SBS 9, hoort ongetwijfeld bij de beste comedy's van de afgelopen dertig, veertig jaar. Niet voor niets werd de film geschreven door Monty Python-acteur John Cleese. Je kunt A Fish Called Wanda ook streamen via Google Play.

Het verhaal
Hoe gaan we de plot van A Fish Called Wanda uitleggen? De Amerikaanse diamantliefhebber Wanda is met haar vriendje Otto naar Engeland gevlogen om, samen met hun Britse handlangers Ken en George, een grote diamantroof te plegen. Eenmaal aangekomen blijkt echter niets volgens plan te gaan. Wanda en Otto willen de buit voor zichzelf houden, maar weten niet dat George de peperdure stenen al op een onvindbare plek verborgen heeft. Om achter de bergplaats te komen, besluit Wanda aan te pappen met Archie Leach, de advocaat van George.

Briljante comedy
We zeiden het al, maar A Fish Called Wanda is een briljante comedy. Dat komt door het script van John Cleese en regisseur Charles Crichton (die in 1951 al de geweldige comedy The Lavender Hill Mob maakte), maar ook door de fantastische cast die werd verzameld. Cleese speelt op hilarische wijze de knullige advocaat Leach, en Jamie Lee Curtis en Kevin Kline (die een Oscar won voor deze rol) doen het geweldig als de schmierende Amerikanen Wanda en Otto. Ook Cleese' Monty Python-maatje Michael Palin heeft een geweldige rol als stotterende schurk.

De film A Fish Called Wanda (1988) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 30 november om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geniale comedy A Fish Called Wanda zaterdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV