Prachtige verfilming van Les Misérables vanavond te zien op België Eén

Prachtige verfilming van Les Misérables vanavond te zien op België Eén
Met een geweldige cast

Kijktip :

De beroemde roman Les Misérables van Victor Hugo heeft al talloze verfilmingen gekregen, maar die van de Zweedse regisseur Bille August hoort bij de beste. Vanavond (zaterdag 30 november) is de film te zien op België Eén, maar hij is ook te streamen via iTunes.

Het verhaal
Het verhaal van Les Misérables zal bij veel mensen wel bekend zijn. Centrale figuur is Jean Valjean, die na negentien jaar gevangenisstraf en hard werken eindelijk weer op vrije voeten is. Vrijwel direct gaat hij weer in de fout, want nadat hij is opgevangen door een vriendelijke bisschop, probeert hij diens zilver te stelen. De bisschop betrapt Valjean, maar besluit geen aangifte te doen. Door deze actie weet de bisschop Valjean op het rechte pad te krijgen, en hij wordt burgemeester en een gerespecteerd zakenman. Zijn verleden blijft hem echter achtervolgen...

Fenomenale hoofdrollen
En dat duistere verleden is vooral aanwezig in de vorm van de brute inspecteur Javert, in deze versie van Les Misérables geweldig vertolkt door de fantastische acteur Geoffrey Rush. Hij is echter niet de enige die een geweldige rol neerzet: ook Liam Neeson doet het uitstekend in de hoofdrol, en in bijrollen schitteren onder anderen Uma Thurman en Claire Danes. De laatste jaren denken we bij Les Misérables vooral aan de prestigieuze musical uit 2012, met Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway, maar deze versie uit 1998 mag zeker niet vergeten worden.

De film Les Misérables (1998) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 30 november om 21.25 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV