Zondag in Maestro: muzikale wereldreis

Zondag in Maestro: muzikale wereldreis
Diverse culturen klinken door

Kijktip :

We komen langzamerhand aan bij de beslissende fase in Maestro. Het dirigeerprogramma heeft in de afgelopen weken afscheid genomen van Lange Frans, Jörgen Raymann, Natasja Froger, Ria Bremer en Stefano Keizers: er zijn nog maar drie kandidaten over.

Wereldreis
De overgebleven dirigenten zijn Tatum Dagelet, Lucas Hamming en Monic Hendrickx, die een muzikale wereldreis zullen maken. Ze zullen alle drie twee muziekstukken dirigeren, waarin de cultuur van een bepaald land sterk zal doorklinken. Het zijn stuk voor stuk karakteristieke werken, zodat de kandidaten zich kunnen inleven in de sfeer van de verschillende landen.

Van de VS tot Argentinië
Op de muzikale reis om de wereld zullen we tal van landen aandoen. We horen bijvoorbeeld 'Stars and Stripes Forever', de nationale mars van de Verenigde Staten, maar ook het Argentijnse 'Malambo' uit het stuk Estancia van de componist Alberto Evaristo Ginastera. Na de aflevering van zondag zijn er nog maar twee afleveringen van Maestro. Wil zal zich kronen tot de beste dirigent van dit seizoen?

Maestro is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Maestro terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Maestro: muzikale wereldreis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV