Zondag in Medialogica: de kliniek in Den Dolder

Zondag in Medialogica: de kliniek in Den Dolder
Psychiatrische kliniek ligt onder vergrootglas

Kijktip :

Medialogica onderzoekt welke rol de media hebben gespeeld in grote nieuwskwesties, en deze zondag (1 december) wordt de berichtgeving rond de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder belicht. Die ligt nu al een tijd onder een vergrootglas.

Anne Faber
Sinds de moord op Anne Faber, die werd gepleegd door een ontsnapte patiënt uit de kliniek, wordt de inrichting met argusogen bekeken door de media, de politiek en het grote publiek. Al meer dan honderd jaar worden psychiatrische patiënten ondergebracht in Den Dolder, maar nooit was er zó veel aandacht voor de kliniek dan in de afgelopen jaren. Ieder incident leidt tot ongerustheid.

Klopt het beeld
De media houden de kliniek nauwlettend in de gaten, maar wat vinden de werknemers van de kliniek van het feit dat er constant over hun schouder wordt meegekeken? In hoeverre klopt het beeld dat wordt geschetst als het om de risico's van de patiënten gaat? En wat betekent dit alles voor de verhouding tussen het dorp en de instelling?

De aflevering van Medialogica over de psychiatrische kliniek in Den Dolder is op zondag 1 december om 21.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Medialogica: de kliniek in Den Dolder of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV