Fantastische superheldenfilm X-Men: First Class zie je zondag op Veronica

Fantastische superheldenfilm X-Men: First Class zie je zondag op Veronica
X-Men-serie nieuw leven ingeblazen

Kijktip :

Na enkele wat mindere X-Men-films waren de superhelden weer helemaal terug met de knetterende actie-/science fiction-film X-Men: First Class. De film is zondag te zien op Veronica, maar ook te streamen via iTunes, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
Mutanten Charles Xavier en Erik Lensherr ontdekken in de jaren zestig voor het eerst het bestaan van hun bijzondere krachten. De twee worden goede vrienden en ontdekken in de loop der tijd dat er meer soortgenoten zijn, waarvan een aantal de zijde van mutant en wetenschapper dr. Sebastian Shaw kiest. Shaw is eropuit om de Derde Wereldoorlog te ontketenen, waarmee hij de mensheid weg wil vagen. Een epische strijd volgt, waarbij duidelijk wordt hoe Xavier in een rolstoel is beland en Lensherr zijn aartsvijand, de verbitterde Magneto, is geworden.

Vervangers
Voor deze film gaat de X-Men-serie terug in de tijd, wat betekent dat er ook vers bloed in de serie gepompt wordt. Er verschijnen een aantal nieuwe acteurs in de franchise, en dat zijn niet de minste: James McAvoy speelt Xavier, Michael Fassbender neemt de rol van Lensherr op zich en ook in de bijrollen verschijnen veel bekende gezichten. Zo doen Rose Byrne, Jennifer Lawrence en January Jones hun intrede, en zelfs Kevin Bacon duikt op. Dat levert een uitstekend geacteerde actiefilm op, die het bekijken meer dan waard is.

De film X-Men: First Class (2011) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zondag 1 december om 20.00 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische superheldenfilm X-Men: First Class zie je zondag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV