Nieuwe docuserie Typisch Dwingeloo begint maandag op NPO 2

Nieuwe docuserie Typisch Dwingeloo begint maandag op NPO 2
Nieuw hoofdstuk in de Typisch-serie

Kijktip :

De camera's van het programma Typisch zijn al door heel het land gereisd, en op maandag 2 december begint er weer een nieuwe serie. We maken kennis met de inwoners van het dorp Dwingeloo, dat tussen Meppel en Assen ligt.

Drentse landschap
De komende drie weken zijn de gewone mensen uit Dwingelo iedere maandag tot en met donderdag te volgen op NPO 2. Het dorpje ligt middenin het Drentse landschap, tussen de brinken, de grafheuvels en de bekende hunebedden. Er wordt gefluisterd dat de mensen die hier wonen, tot de mooiste van het land behoren; vandaar het gezegde 'God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren'.

Midwinterhoorn
Als er één muziekinstrument is waarmee Drenthe getypeerd kan worden, is het de midwinterhoorn. Dwingelooërs Peter en Roelie delen een passie voor dit instrument, maar het heeft dringend promotie nodig. Verder ontmoeten we vader en zoon Barkhuizen, die hun tuin willen opruimen, en 'Oude Lau'. Hij heeft zijn pipowagen te koop staan, maar zal hij hem voor een mooie prijs kunnen verkopen?

De nieuwe docuserie Typisch Dwingeloo is vanaf maandag 2 december iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Typisch Dwingeloo begint maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen