Uitreiking Ballon d'Or maandag live te volgen op RTL 7

Uitreiking Ballon d'Or maandag live te volgen op RTL 7
Komt er een Nederlandse winnaar?

Kijktip :

Het Nederlandse voetbal richt zich langzaam weer op: Oranje haalde de finale van de Nations League en heeft zich voor het eerst in zes jaar voor een eindtoernooi gekwalificeerd, en Ajax schittert in de Champions League. Gaat dat ook een Nederlandse Ballon d'Or-winnaar opleveren?

Vijf Nederlanders
Er is een shortlist van dertig voetballers, waarop maar liefst vijf Nederlanders prijken: Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Nederland is hiermee hofleverancier. Ook Ajacied Dusan Tadic mag hopen op de prijs. De grote favorieten zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Van Dijk, die het al op meerdere prijzengala's tegen elkaar opnamen.

Vrouwen
Er is ook een Ballon d'Or Féminin, waarbij de beste vrouwelijke voetbalster ter wereld wordt gekozen. Ook hier is Nederland weer goed vertegenwoordig: bij de twintig kanshebbers horen ook Lieke Martens, Vivianne Miedema en Sari van Veenendaal. Vorig jaar werd de eerste editie van deze prijs uitgereikt; de Noorse Ada Hegerberg (ook dit jaar genomineerd) was de eerste winnares.

De uitreiking van de Ballon d'Or, een initiatief van het voetbaltijdschrift France Football, is op maandag 2 december om 20.30 uur live te zien op RTL 7.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Uitreiking Ballon d'Or maandag live te volgen op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV