Zinderende thriller Basic Instinct dinsdag te zien op SBS 9

Zinderende thriller Basic Instinct dinsdag te zien op SBS 9
Meesterwerk van Paul Verhoeven

Kijktip :

Met deze koude temperaturen kunnen we wel een stomende thriller gebruiken. En welke film is dan beter dan het geweldige Basic Instinct, dinsdag te zien op SBS 9? Je kunt dit meesterwerk van onze eigen Paul Verhoeven ook streamen via Netflix, iTunes en meer.

Het verhaal
De plot draait om het slinkse machtsspel dat ontstaat tussen politiedetective Nick Curran (gespeeld door Michael Douglas) en de verleidelijke thrillerschrijfster Catherine Tramell (Sharon Stone). Curran, geobsedeerd door zijn werk maar met een alcoholprobleem, onderzoekt een gruwelijke lustmoord op een populaire rockster. Tramell is de hoofdverdachte, omdat de moord wel erg verdachte gelijkenissen vertoond met haar boeken. Langzaam maar zeker wordt Curran door Tramell in een gevaarlijk web vol intriges, leugens en seks gezogen.

Temperatuur schiet omhoog
Overdag is het nu nog maar vijf graden, en dat betekent dat Koning Winter echt in aantocht is. Gelukkig is de film Basic Instinct er om de temperatuur even een flinke boost te geven. Regisseur Verhoeven brengt met deze film een duidelijke ode aan zijn grote voorbeeld Alfred Hitchcock. Stone zet een waanzinnige femme fatale neer, in een rol die haar de rest van haar carrière zou blijven achtervolgen. Ook Douglas speelt fantastisch: weinig acteurs kunnen zo goed een gekwelde man neerzetten als hij.

De film Basic Instinct (1992) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 3 december om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zinderende thriller Basic Instinct dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV