Vanavond op tv: Loting EK Voetbal, start De IJzersterkste, finale Superkids en meer

Vanavond op tv: Loting EK Voetbal, start De IJzersterkste, finale Superkids en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 november

Kijktip :

Of je nou van humor, muziek of sport houdt, er is vanavond voor iedereen iets interessants op televisie. Zo keert Komt Een Man Bij De Dokter terug op tv, gaat De IJzersterkste met schaatsende bekende Nederlanders van start. De loting voor het EK 2020 wordt uitgezonden, evenals de finale van Superkids. En er is nog meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Loting EK voetbal

NPO 2
NPO 2
18:00 uur

Vanavond vindt de loting plaats voor het EK Voetbal van 2020. Nederland is er deze keer weer bij en de groepsindeling is al bekend, maar de officiële loting is nog niet helemaal compleet. De NOS zendt de EK-loting om 18.00 uur live uit op NPO 2 en deze is ook te zien via een livestream bij Gids.tv. Het EK vindt in de zomer van 2020 plaats en ter ere van het 60-jarig bestaan van dit kampioenschap worden deze keer door heel Europa voetbalwedstrijden gespeeld. Zo begint Nederland lekker in eigen land.


Finale: Superkids

SBS 6
SBS 6
20:00 uur

De eindstrijd van Superkids is in zicht, vanavond is de finale van de talentenjacht te zien. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar laten zien wat ze in huis hebben en verzorgen de meest uiteenlopende optredens. Van muzikanten tot acrobaten, van zangers tot dansers. Juryleden Maan, Gordon, Juvat Westendorp en Wibi Soerjadi bepalen samen met een publieksjury welk jong talent zich Superkid 2019 mag noemen. De winnaar krijgt een studiebeurs van 25.000 euro.


Nieuw: De IJzersterkste

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

De IJzersterkste gaat vanavond van start, waarin bekende Nederlanders zich op glad ijs begeven. De sterren worden getraind tot langebaanschaatsers en gaan de strijd met elkaar aan. Marianne Timmer en Rintje Ritsma coachen de BN'ers tijdens dit traject en stomen ze klaar voor de wedstrijden die ze tegen elkaar gaan schaatsen. Na de eerste wedstrijd van 1500 meter kiezen Timmer en Ritsma wie ze in hun team willen. Daarna schaatsen ze 1-op-1 tegen elkaar. Toine van Peperstraten is de presentator van het programma en oud-schaatser Jochem Uytdehaage is de verslaggever langs de schaatsbaan.Andere Tijden Special: Bernhard, De Sprookjesprins

NPO 2
NPO 2
21:05 uur

Andere Tijden zendt een special uit over prins Bernhard. De man van koningin Juliana stond bekend als Schavuit van Oranje en man van het verzet. Hij deed zaken en zette zich in voor goede doelen. Maar Bernhard zorgde ook voor veel ophef en was zeker niet onomstreden. Voor deze special heeft Andere Tijden honderden films bekeken uit archieven met de prins in de hoofdrol. Deze ‘sprookjesprins’ deed vaak zijn eigen verhaal en probeerde ook postuum zijn eigen sprookje in stand te houden.


Terug: Komt een man bij de dokter

SBS 6
SBS 6
22:00 uur

Komt Een Man Bij De Dokter keert vanavond weer terug op televisie. Dit is een sketchprogramma waarin moppen worden nagespeeld. Ook deze afleveringen staan weer in het teken van hilarische grappen, ongemakkelijke situaties en snoeiharde opmerkingen. Acteurs als Leo Alkemade, Esmée van Kampen en Michiel Nooter zijn te zien in deze serie. In de nieuwe reeks spelen Hans Kazàn en Jody Bernal een gastrol.


Terug: Top 2000 - The Untold Stories

NPO 3
NPO 3
22:55 uur

Leo Blokhuis vertelt in een nieuwe reeks van Top 2000 - The Untold Stories verhalen achter de liedjes uit deze hitlijst. De eerste aflevering staat in het teken van het 20-jarig bestaan van de Top 2000 en de nadruk ligt vooral op de Nederlandse artiesten die in de lijst te vinden zijn. Samen met muzikant en cabaretier Harry Jekkers van het Klein Orkest praat Blokhuis over wat de muur van de huidige tijd is. Tekstschrijver Friso Wiegersma vertelt meer over de inspiratie voor Het Dorp van Wim Sonneveld. En er is een eerbetoon aan de overleden zanger Ramses Shaffy.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Loting EK Voetbal, start De IJzersterkste, finale Superkids en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV