Recensie: Penoza: The Final Chapter is bloedstollende thriller en kers op de taart

Recensie: Penoza: The Final Chapter is bloedstollende thriller en kers op de taart
Carmen van Walraven: van liefhebbende moeder tot kille gangster

Film :

Vanaf afgelopen donderdag draait de film Penoza: The Final Chapter in de Nederlandse bioscopen. Twee jaar na haar in scène gezette verdrinkingsdood in het vijfde tv-seizoen van Penoza duikt de gangsterdiva Carmen van Walraven toch weer op. Lees hier de filmrecensie van Penoza: The Final Chapter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Ze is niet dood, ze leeft!
De film start met het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die ondergedoken zit in Canada en daar een anoniem leven leidt. Helemaal niemand weet dat ze nog leeft, behalve haar moeder Fiep (een heerlijke rol van Olga Zuiderhoek). Als een collega wordt aangevallen, vermoordt ze uit zelfverdediging de dader. Ze wordt daarvoor opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Daar moet ze afrekenen met de geesten uit haar verleden om haar familie te redden.

Met onder andere Monic Hendrickx, Niels Gomperts en Sigrid ten Napel in de film Penoza: The Final Chapter

Beoordeling van Gids.tv
We mogen toch wel stellen dat Penoza (2010-2017) één van de beste misdaadseries van Nederlandse makelij is. Mede door de sterke cast en een zeer spannend verhaal over een moeder die langzaam in de duistere onderwereld wordt opgeslokt. Het is dus een aanrader om eerst de serie te bekijken voordat je aan deze finale begint. Over deze film: Alleen maar applaus voor Monic Hendrickx als gangstermoeder. Vooral het eerste deel in Canada zit zij sterk in haar rol. Toch onspoort de film flink in geloofwaardigheid als ze haar kinderen ontmoet in het Olympisch Stadion. Dat mag de pret niet drukken: The Final Chapter is een bloedstollende thriller die lekker wegkijkt. De slotscène is er eentje om in te lijsten: 3 sterren.

Cast
Naast Monic Hendrickx (Leef!) en Sigrid ten Napel (Riphagen) zijn ook Tygo Gernandt (Van God Los) en Loek Peters (Bloed, Zweet & Tranen) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Diederik van Rooijen (The Possession of Hannah Grace).

Penoza: The Final Chapter is vanaf donderdag 28 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Misdaad. Tijdsduur: 116 minuten. IMDb-7,1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV