Recensie: Huisvrouwen bestaan niet 2 is herkenbaar en gezellig

Recensie: Huisvrouwen bestaan niet 2 is herkenbaar en gezellig
Met Loes Luca en Jelka van Houten

Film :

Deze donderdag (12 december) is de film Huisvrouwen bestaan niet 2 in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. De eerste film was de succesvolste Nederlandse film van 2017 en trok meer dan 260.000 mensen naar de bioscopen. Wordt deel 2 overbodige rommel of toch een hilarische komedie? Lees hier de filmrecensie van Huisvrouwen Bestaan Niet 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Gaat Huib vreemd?
In dit tweede deel worstelen de drie vrouwen lachend en vloekend ieder met hun eigen moeilijkheden die bij hun levensfases horen: de verplichtingen, verwachtingen en grote chaos. Gijsje (Eva van de Wijdeven), Marjolein (Jelka van Houten) en Loes (Loes Luca) nemen je mee in hun zoektocht naar de antwoorden op verschillende herkenbare levensvragen. En de grootste vraag: heeft Huib (de man van Marjolein) een ander?

Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten in de film 'Huisvrouwen Bestaan Niet 2'

Beoordeling van Gids.tv
Rick Engelkes maakte met Huisvrouwen bestaan niet uit 2017 zijn debuut als filmproducent. De film was een succes in de bioscopen en het kon natuurlijk niet uitblijven dat een groot deel van de cast terug keert in dit tweede deel. Het begin komt wat langzaam op gang, maar na een half uur komt de boel meer op stoom. Dat levert een paar hilarische scènes op, met veel herkenbare situaties. Ook passeren thema's als vreemdgaan, liefde en de sleur in een relatie in sneltreinvaart de revue, soms flauw en dan weer erg grappig. In de overkill van Nederlandse romcoms is dit een leuke uitzondering door de veelal goed uitgewerkte karakters. Wederom zijn er leuke verhaallijnen voor Loes Luca, Jelka van Houten en Leo Alkemade. Huisvrouwen bestaan niet 2 is vooral erg gezellig en krijgt daarom 3 sterren.

Cast
Naast Loes Luca (Mi Vida) en Jelka van Houten (De Liefhebbers) zijn ook Eva van de Wijdeven (Singel 39), Jim Bakkum (Onze Jongens in Miami), Leo Alkemade (Tuintje in mijn hart) en Fred van Leer (Huisvrouwen Bestaan niet) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Aniëlle Webster (Wat is dan Liefde).

Huisvrouwen bestaan niet 2 is vanaf 12 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV