Heerlijke comedy Bridget Jones's Diary woensdag te zien op Net 5

Heerlijke comedy Bridget Jones's Diary woensdag te zien op Net 5
Klassieker is ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De rol van Bridget Jones is misschien wel de bekendste uit de carrière van Renée Zellweger, die nu als Judy Garland schittert in de bioscopen. De eerste Jones-film, Bridget Jones's Diary, is op woensdag 29 april te zien op Net 5, maar is ook te streamen Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat natuurlijk de vrouw uit de titel, vertolkt door Zellweger. Ze is een doorsnee Britse vrouw, die worstelt met haar baan, haar gewicht, haar leeftijd en natuurlijk ook het ontbreken van de ware liefde in haar leven. In het nieuwe jaar wil ze het helemaal anders gaan doen, en ze besluit aan een dagboek te beginnen, waarin ze alleen nog maar de waarheid mag schrijven. Dat vormt het startschot voor enkele grote veranderingen in haar leven, zeker wanneer haar charmante baas interesse toont in de stuntelige Bridget.

Oscarnominatie
Zellweger spat van het scherm in haar iconische hoofdrol, waarvoor ze haar eerste Oscarnominatie kreeg (begin 2002). Ook de rest van de cast steekt in een fantastische vorm. Onder anderen Colin Firth, Hugh Grant, Jim Broadbent en Gemma Jones hebben heerlijke bijrollen. Bridget Jones's Diary kreeg twee vervolgen, maar geen van beide kan tippen aan het fijne eerste deel. De film wordt nogal eens weggezet als een typische vrouwenfilm, maar ook voor mannelijke kijkers valt er genoeg te lachen en genieten.

De film Bridget Jones's Diary (2001) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is op woensdag 29 april om 20.30 uur te zien op Net 5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke comedy Bridget Jones's Diary woensdag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen