Disney Plus-recensie: One Day at Disney is heerlijke 'Wij van WC-Eend'-docu

Disney Plus-recensie: One Day at Disney is heerlijke 'Wij van WC-Eend'-docu
Genieten van alles Disney

Film :

Vanaf 3 december staat de documentaire One Day at Disney op Disney Plus. Het geheime project van D23, waar de hele Disney fanbase wild van werd, is nu te zien. Worden we er vrolijk van? Lees hier de recensie van One Day at Disney.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Wat gebeurt er op zo'n dag?
Altijd al afgevraagd hoe het is als je bij Disney mag werken? Volgens de tien castmembers – zo worden de Disney-werknemers genoemd – die aan het woord komen in de documentaire One Day at Disney is het net zo magisch als je zou denken. In tien korte portretten vertellen de medewerkers hoe bijzonder het is.

'One Day at Disney' tijdens de bekendmaking op D23

Beoordeling van Gids.tv
Documentaires van bedrijven over bedrijven hebben vaak een gevoel van 'Wij van WC-eend adviseren WC-Eend' gevoel. Dat is niet anders bij One Day at Disney. Er is weinig ruimte voor een kritische noot. Het geluk dat deze documentaire heeft is dat de Walt Disney Company zo gigantisch groot is. Juist dat maakt deze documentaire het waard om naar te kijken: Animator Eric Goldberg wordt opgevolgd door Mark Gonzalez, die de stoomtrein in Disneyland Anaheim bestuurd. Van dierenarts tot musicalster, van ABC-presentator tot ontwerper. Een bijzondere, emotionele en soms wat bizarre documentaire: 3 sterren. We kunnen niet wachten op de 52 korte afleveringen die gaan volgen.

Cast
In de documentaire(serie) zijn onder andere animator Eric Goldberg (Aladdin, Hercules), concept artist Ryan Meinerding (Avengers: Endgame), Beeldhouder Jerome Ranft (Finding Nemo, Monsters Inc.), stoomtreiningenieur Mark Gonzalez en imagineer Eric Baker (Star Wars: Galaxy's Edge) te zien. De voice-over (verteller) van de documentaire is Sterling K. Brown (Frozen 2).

One Day at Disney is vanaf 3 december 2019 te zien op Disney Plus. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 1 aflevering van 1 uur, hierna 52 afleveringen van ca. 5 minuten. IMDb-score: 7,5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Disney Plus-recensie: One Day at Disney is heerlijke 'Wij van WC-Eend'-docu of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen