Schitterende docuserie De grootste rivieren van de wereld vanaf zaterdag op NPO 2

Schitterende docuserie De grootste rivieren van de wereld vanaf zaterdag op NPO 2
Amazone, Nijl en Mississippi

Kijktip :

Nederland is een rivierenland, met onder anderen de IJssel, de Lek, de Maas, de Rijn en de Waal. De grootste rivieren ter wereld zijn hier echter niet te vinden. Daarvoor moeten we naar Afrika, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Amazone
De docuserie De grootste rivieren van de wereld heeft dan ook een toepasselijke naam. In de eerste aflevering ligt de focus op de Amazone, de grootste rivier op aarde. De Amazone heeft maar liefst 1100 zijrivieren, waarmee het het grootste stroomgebied ter wereld bestrijkt. Deze immense en indrukwekkende rivier vervoert maar liefst twintig procent van al het zoete water op onze planeet.

Nijl en Mississippi
In de volgende twee afleveringen worden de Nijl en de Mississippi in kaart gebracht. De Nijl roept wellicht beelden van piramides en farao's op, maar de rivier heeft nog veel meer voor je in petto. Voor mens en dier is de Nijl namelijk van levensbelang. De Mississippi stroomt door de markante en gevarieerde landschappen van Amerika; de rivier haalt zijn water uit maar liefst 31 staten.

De documentaireserie De grootste rivieren van de wereld is vanaf zaterdag 7 december drie zaterdagen om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De grootste rivieren van de wereld terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterende docuserie De grootste rivieren van de wereld vanaf zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen