Vanavond op tv: schokkende docu van Louis Theroux, nieuw seizoen Midsomer Murders en meer

Vanavond op tv: schokkende docu van Louis Theroux, nieuw seizoen Midsomer Murders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 december

Kijktip :

Vanavond is, zoals elke vrijdag, een schokkende documentaire van Louis Theroux te zien op NPO 3. Verder onder meer het jaaroverzicht van Vroege vogels en een gloednieuw seizoen van Midsomer Murders op de Vlaamse zender. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Vroege vogels: jaaroverzicht

NPO 2
19:35 uur

In deze speciale aflevering van Vroege vogels een terugblik op het afgelopen jaar met de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur. Zo is te zien dat Milouska Meulens voor het eerst oog in oog staat met spelende dassen. En ze ziet een nachtzwaluw... overdag! Menno Bentveld gaat op zoek naar kleine gruttokuikens, is getuige van een bijzonder heftig zwanengevecht en bewondert voor het eerst de bijna onzichtbare roerdomp.

Docu: Louis Theroux: A Different Brain?

NPO 3
20:25 uur

Louis Theroux ontmoet in deze documentaire verschillende mensen met niet aangeboren hersenletsel in Engeland. Ze zijn na een ongeluk flink veranderd. Dierenarts Amanda is na een val van haar paard niet meer de liefhebbende moeder en echtgenote die ze was. Ze is sinds het ongeluk heel erg stug en boos. Gek genoeg is Natalie, die haar hersenschade opliep na een suïcidepoging, de vrolijkste patiënt die Louis ontmoet.

Criminal Minds: start seizoen 14

NET 5
20:30 uur

Voordat in 2020 het vijftiende seizoen van Criminal Minds, een van de meest succesvolle crimeseries ter wereld, van start gaat, herhaalt Net 5 seizoen 14 de komende vrijdagen met drie afleveringen per avond. Wanneer Reid en Garcia in deze eerste aflevering worden ontvoerd door Benjamin Merva, is het aan de rest van het team om ze te vinden. De BAU vindt verrassende aanwijzingen in hun eigen geschiedenis.

Nieuw: Midsomer Murders seizoen 21

Eén
20:40 uur

Twee dagen na de première op de Nederlandse tv, gaat ook op de Vlaamse zender Eén seizoen 21 van de Britse misdaadserie Midsomer Murders van start. In de eerste aflevering krijgt rechercheur Barnaby tijdens een plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader Ned, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek.

Andere Tijden Special: WOII op amateurfilm

NPO 2
21:05 uur

Hoe zag het dagelijks leven eruit in de Tweede Wereldoorlog? Dat laat Andere Tijden zien in deze aflevering over de oorlog op amateurfilm. Ook in de oorlog moesten mensen slapen, eten en werken en vierden ze zelfs feest. Dat is vastgelegd in vele uren uniek beeldmateriaal. De special laat delen van amateurfilms zien over onder meer vervoer, feestjes, onderduiken, voedseldroppings en de bevrijding. Dat alles zonder commentaar en zonder interviews, waardoor alle aandacht naar het beeld gaat.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV