Zondag in Medialogica: het heftige debat over abortus

Zondag in Medialogica: het heftige debat over abortus
Dit jaar in alle hevigheid opgelaaid

Kijktip :

Het recht abortus blijft verdeeldheid zaaien onder de Nederlandse bevolking. Voorstanders worden door sommigen beschouwd als moordenaars, terwijl tegenstanders worden weggezet als religieuze gekken. Zondag onderzoekt Medialogica hoe het debat in de media wordt gevoerd.

Laatste aflevering
Het is de laatste aflevering van dit seizoen van Medialogica, het programma waarin de rol van de media in een publieke kwestie wordt onderzocht. De aflevering schetst een beeld van de manieren waarop voor- en tegenstanders alles uit de kast halen om abortusklinieken te overtuigen van hun gelijk. Wie is in deze strijd om de publieke opinie aan de winnende hand? Wat is de mediastrategie van beide kampen? En hoe berichten journalisten over dit onderwerp?

Foetussen en waarschuwingsborden
Het debat vindt niet alleen plaats in de media, maar wordt doorgevoerd tot op de stoep van de abortuskliniek. Ook daar zijn de verschillende actiegroepen in een felle strijd verwikkeld: de ene groep deelt plastic foetussen uit, terwijl de andere grote waarschuwingsborden plaatst. De discussie gaat daarnaast over de verschillende manieren waarop gedemonstreerd wordt. Sommigen spreken over agressieve en intimiderende demonstranten, anderen hebben het over liefdevolle counselors.

De laatste aflevering van Medialogica over abortus is op zondag 8 december om 21.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Medialogica: het heftige debat over abortus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen