Jort Kelder maakt nieuwe documentaireserie over oud geld

Jort Kelder maakt nieuwe documentaireserie over oud geld
Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan 8 februari van start

Nieuws :

Vanaf zaterdag 8 februari komt Jort Kelder met een nieuwe vierdelige documentaireserie Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan. In deze serie gaat Kelder langs bij vier oude adellijke families die proberen hun rijkdom in stand te houden.

De vier families geven de kijker een blik in hun leven en familiegeschiedenissen, waardoor niet alleen het verhaal van hun geslachten, maar ook een verhaal over Nederland wordt verteld.

Schaars goed
Nederland telt zo’n tienduizend mensen van adel en twintigduizend patriciërs. Het aantal adellijke achternamen is in de afgelopen anderhalve eeuw wel gehalveerd en ‘nette families’ die nog leven als vroeger, op kasteel of buitenplaats, zijn schaars aan het worden.

Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan is vanaf 8 februari vier zaterdagen te zien om 20.30 uur op NPO 2. Vanaf 8 februari kun je iedere uitzending van Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan terugkijken op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jort Kelder maakt nieuwe documentaireserie over oud geld of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen