Nieuw historisch onderzoeksprogramma Historisch Bewijs op NPO 2

Nieuw historisch onderzoeksprogramma Historisch Bewijs op NPO 2
Op zoek naar verloren objecten

Nieuws :

Op woensdag 5 februari start het nieuwe AVROTROS-programma Historisch Bewijs op NPO 2. In dit programma wordt de zoektocht van een team experts van het Rijksmuseum gevolgd. Zij doen er alles aan om de onderste steen boven te krijgen in een baanbrekend onderzoek naar unieke voorwerpen van groot historisch belang.

Het team onderzoekt onder meer verfzakjes die van Rembrandt zouden zijn geweest. Als deze echt zijn, dan is dat wereldnieuws want van zijn schildermateriaal is nooit iets teruggevonden. En is de zilveren schaal van Piet Hein (Rijksmuseum) werkelijk afkomstig van de zilvervloot?

Onderzoek
Naar veel van de relieken is nooit eerder goed onderzoek gedaan. Zijn ze wel echt stille getuigen van de geschiedenis geweest? Voor het eerst wordt natuurwetenschappelijk en materiaaltechnisch onderzoek gecombineerd met historisch archief- en bronnenonderzoek.

Experts
Het team van experts van het Rijksmuseum bestaat uit Martine Gosselink, hoofd geschiedenis, Robert van Langh, hoofd Conservation & Science en Stephanie Archangel, conservator.

Historisch Bewijs is vanaf woensdag 5 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Historisch Bewijs terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw historisch onderzoeksprogramma Historisch Bewijs op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier