Recensie: Togo is winters underdog-avontuur

Recensie: Togo is winters underdog-avontuur
Direct-to-streaming film verdient bioscoop

Film :

Vanaf 20 december staat Togo op Disney Plus. Wanneer er een allesverwoestende storm wordt voorspeld, gaan Leonhard Seppala en zijn sledehond Togo op pad. Komen ze nog terug? Lees hier de recensie van Togo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Is Togo te klein?
Het jaar is 1925. Leonhard Seppala (William Dafoe) is de trainer van sledehond Togo. Wanneer in zijn woonplaats Nome, Alaska een difterie-epidemie dreigt uit te breken, trekt hij er met Togo op uit om een serum naar het gebied te brengen. Een opvallende keuze, aangezien Togo te klein en te zwak wordt geacht. Tijdens hun reis moeten Seppala en zijn gezelschap de barre weersomstandigheden trotseren.

William Dafoe in 'Togo'

Beoordeling van Gids.tv
Togo is apart, intens, winters en nieuw. Het verhaal dat is uitgewerkt is prima, maar voelt een beetje dun. Vooral het eerste half uur is echt inkomen en daarmee is de kans - mede door het feit dat dit een streaming original is - groot dat je de film uitzet. Blijf kijken en na een kleine drie kwartier wordt het spannender. Vooral de band tussen hoofdpersoon Sepalla en zijn hond Togo is er eentje om warm van te worden. Togo is een simpele film, maar best eentje die een bioscooprelease had verdiend. 3,5 ster.

Cast
Naast William Dafoe (Motherless Brooklyn) en Julianne Nicholson (I, Tonya) spelen ook Michael Greyeyes (True Detective), Christopher Heyerdahl (Van Helsing) en Michael Gaston (Inception) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ericson Core (Point Break).

Togo is vanaf 20 december 2019 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Avontuur. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 8,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV