Donderdag in Keuringsdienst van waarde: Yorkham

Donderdag in Keuringsdienst van waarde: Yorkham
Waarom is deze ham zo duur?

Kijktip :

In de supermarkt word je als klant overstelpt door tientallen soorten ham, die allemaal een unieke smaak hebben. Met andere woorden: voor elke hamliefhebber wat wils. Maar waarom is de beroemde Yorkham een stuk duurder dan de rest?

Naam
In de aflevering van donderdag 12 december gaat de Keuringsdienst van waarde op onderzoek uit. De zoektocht begint bij de herkomst van de naam: hoe is de ham aan zijn naam gekomen? Wanneer de roots van Yorkham eenmaal zijn getraceerd, reist de Keuringsdienst naar Engeland af om het onderzoek voort te zetten.

Bil
Daar ontdekken ze dat de Yorkham uit de bil van een bijzonder varken wordt gesneden. Dat is ook één van de belangrijkste redenen voor de hoge prijs van Yorkham. Maar de vraag die oprijst is: wat maakt dit varken zo uniek?

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Keuringsdienst van waarde: Yorkham of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen