Heftige docu Untouchable over Harvey Weinstein donderdag te zien op NPO 2

Heftige docu Untouchable over Harvey Weinstein donderdag te zien op NPO 2
Film ook online te kijken

Kijktip :

De #MeToo-beweging kwam pas echt op gang toen filmmagnaat Harvey Weinstein door tientallen vrouwen werd beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag, waarbij zelfs verkrachtingen werden genoemd. Donderdag is de opkomst en val van Weinstein te zien in de docu Untouchable.

Imposant oeuvre
Vóórdat de verhalen over seksueel misbruik naar buiten komen, bouwt Weinstein samen met zijn broer Bob de filmstudio Miramax vanuit het niets op tot een buitengewoon succesvolle onderneming. Weinstein verkrijgt al snel de reputatie van een briljante en onafhankelijke filmproducent, met vele klassiekers op zijn naam: Reservoir Dogs, True Romance, Pulp Fiction, The English Patient, Scream, Good Will Hunting, Shakespeare in Love en Gangs of New York, bijvoorbeeld.

Indringende getuigenissen
Met deze films bouwt Weinstein een fantastische reputatie op, en in Hollywood wordt hem geen strobreed in de weg gelegd. Dat leidt tot een aantal schrijnende verhalen, die regisseur Ursual McFarlane op beeld vastlegt. Vrouwen vertellen indringende getuigenissen van het seksueel misbruik door de machtige filmproducent. Ze hebben zichtbaar moeite met het vertellen van hun verhaal: de vrouwen hebben decennialang - gedwongen - gezwegen.

De documentaire Untouchable is op donderdag 12 december om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt Untouchable online kijken via NPO Start, Pathé Thuis en meer.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Untouchable over Harvey Weinstein donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV