Nieuw seizoen Professors op pad vanaf vrijdag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen Professors op pad vanaf vrijdag te zien op NPO 2
Pieter van Vollenhoven op pad met Joop Schaminée

Kijktip :

Vanaf vrijdag 13 december is een nieuw seizoen van Professors op pad te zien op NPO 2. In dit programma gaat prof. mr. Pieter van Vollenhoven op pad met zijn goede vriend prof. dr. Joop Schaminée om de Nederlandse natuur te ontdekken.

Ontdekkingsreis
Het is een boeiende ontdekkingsreis, waarop het tweetal een aantal mooie Nederlandse plekken bezoekt. Dit seizoen zijn dat:

  • De Gelderse Poort
  • Het Lauwersmeer
  • De Hoge Veluwe
  • De Oosterschelde
  • Zuid-Limburg
  • Het Naardermeer

Hoogste rivierduin
In de eerste aflevering brengen ze een bezoek aan het uiterwaardengebied De Gelderse Poort, dat bij Nijmegen aan de Waal ligt. Een uniek en bijzonder stukje natuur, waar onder meer de hoogste rivierduin van Nederland ligt. Als het waterpeil in de Waal een te hoge stand bereikt, wordt de Gelderse Poort gebruikt als overstromingsgebied. Tijdens hun tocht langs de Waal zien de professors de vele vogels die er verblijven en een groot aantal planten die in het najaar nog bloeien.

Het nieuwe seizoen van Professors op pad is vanaf vrijdag 13 december wekelijks om 19.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Professors op pad terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Professors op pad vanaf vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen