Prachtige sportfilm Foxcatcher vrijdag te zien op NPO 3

Prachtige sportfilm Foxcatcher vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Op vrijdag 22 mei is de even geweldige als fascinerende biografische sportfilm Foxcatcher, met geweldig acteerwerk van Steve Carell, Channing Tatum en Mark Ruffalo, te zien op de NPO 3. Je kunt de film ook streamen via Videoland, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
De film begint met een lezing van Olympisch worstelkampioen Mark Schultz (gespeeld door Tatum) op een basisschool. Na de lezing wordt hij benaderd door de excentrieke multimiljonair John Eleuthère du Pont (Carell). Du Pont wil een exclusief worstelteam oprichten, dat door hem gesponsord wordt en dat kan trainen in een hypermodern trainingscentrum op zijn landgoed. Hij wil naast Mark ook zijn broer Dave (Ruffalo) inlijven in zijn team, maar Dave heeft hier weinig belangstelling voor. Mark gaat wel, en hij raakt langzaam verstrikt in een web van paranoia en verraad.

Oscarfavoriet
Foxcatcher groeide na de release in 2014 tot een favoriet van het Oscarcomité, want de film werd genomineerd voor maar liefst vijf Oscars: Beste Regie (Bennett Miller), Beste Acteur (Carell), Beste Mannelijke Bijrol (Ruffalo), Beste Originele Scenario en Beste Make-up/Haar. Geen één beeldje werd echter in de wacht gesleept, maar het is een goede indicatie van de kwaliteit van Foxcatcher. Het is een fascinerende film, die langzaam maar zeker toewerkt naar een verbijsterende climax - met acteerwerk van de bovenste plank.

De film Foxcatcher (2014) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 22 mei om 22.30 uur te zien op NPO 3.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige sportfilm Foxcatcher vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV