Tv-première I, Tonya vrijdag op NPO 3 en te zien via Pathé Thuis

Tv-première I, Tonya vrijdag op NPO 3 en te zien via Pathé Thuis
Zwarte komedie met drievoudige axel voor Margot Robbie

Kijktip :

Komende vrijdag (20 december) zendt NPO 3 de film I, Tonya uit. Dit waargebeurde verhaal gaat over het grootste kunstschaatsschandaal uit de geschiedenis. De concurrente van Tonya Harding (Margot Robbie), Nancy Kerrigan, wordt bruut aangevallen door een crimineel die haar knie ernstig verwondt. Een incident met grote gevolgen.

Bekijk hier waar je I, Tonya kunt streamen.

Olympische Winterspelen van 1994
Deze film speelt zich af in de maanden voor de Olympische Winterspelen van 1994. Tonya Harding heeft het talent om een groot kunstschaatster te worden. Harding werd twee keer Amerikaans kampioene kunstrijden en werd tweede bij de wereldkampioenschappen in 1991, wat toen een enorme prestatie was. Ook was zij de tweede vrouw die een drievoudige axel-sprong maakte tijdens een wedstrijd. Ze zet haar kunstschaatscarrière op het spel als ze in opspraak raakt.

Actrice Allison Janney als de moeder LaVona in de film 'I, Tonya'

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Mother of Hell
Actrice Allison Janney won voor haar rol als de duivelse moeder van Harding een Bafta Award (Britse Film- en Televisieacademie) en een Oscar voor beste bijrol. De rol als moeder van de topsportster zet ze weergaloos neer. Janney doet dit vol overtuiging, waardoor je je afvraagt hoe slecht een mens kan zijn voor haar dochter. Gecombineerd met haar zwarte humor maakt de actrice een onuitwisbare indruk. Tonya laat zien hoe hoog de gouden bergen, maar ook hoe vreselijk diep de dalen zijn. Zoals ze zelf zegt: "America, they want someone to love, they want someone to hate". Een ijzersterke film die je eigenlijk niet mag missen.

I, Tonya is vrijdag 20 december om 20.25 uur te zien op NPO 3. Genre: Drama, Biografie. IMDb-score: 7,6. Kijk hier waar je I, Tonya nog meer kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV