Zaterdag in Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black

Zaterdag in Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black
Legendarische plaat van Britse zangeres

Kijktip :

In de zomer van 2011 ging er een schok door de muziekwereld. Opnieuw werd er een naam toegevoegd aan de Club van 27, een groep muzikanten die op 27-jarige leeftijd overleed: Amy Winehouse. Gelukkig liet ze onder meer het fenomenale album Back to Black na.

'Rehab'
Met het album betreedt Winehouse op grootse wijze het wereldtoneel. De grootste hit van de plaat is 'Rehab', maar ook de titeltrack, 'Love Is a Losing Game' en 'You Know I'm No Good' zijn razend populair. Winehouse is een internationaal icoon en wint maar liefst vijf Grammy Awards, waaronder die voor Album van het Jaar. Wereldwijd gaat het album meer dan acht miljoen keer over de toonbank.

Nooit eerder vertoond materiaal
In deze Classic Albums-documentaire zie je nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Miami- en New York-sessies. De filmmakers bezoeken de Electric Lady Studios en de studio van Salaam Remi in Miami. Daar praten ze met betrokkenen, zoals producers Mark Ronson en Remi. Ook Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector komen aan het woord.

De Classic Albums-documentaire over Back to Black van Amy Winehouse is op zaterdag 14 december om 22.30 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna deze Classic Albums-documentaire terugkijken op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen