Vanavond op tv: terugkeer Ik Vertrek en Van Barneveld op WK Darts

Vanavond op tv: terugkeer Ik Vertrek en Van Barneveld op WK Darts
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 december

Kijktip :

Kan Raymond van Barneveld nog één keer het beste van zijn kunnen laten zien tijdens het WK Darts? Vanavond zullen we het zien. Ook kun je genieten van een docu over de darter en van de terugkeer van Ik Vertrek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Van Barneveld - Het Fenomeen

RTL 7
RTL 7
19:00 uur

Voordat de live-uitzending van het WK darts met Raymond van Barnevelds eersterondepartij begint, is de documentaire 'Van Barneveld: Het Fenomeen' te zien op RTL 7.

Aan de buis gekluisterd
In 1998 zette Raymond van Barneveld in zijn eentje het darten in Nederland op de kaart. Jarenlang hield hij miljoenen Nederlanders rond de kerstdagen aan de buis gekluisterd en groeide hij uit tot een fenomeen.

Icoon
Bij het aankomende WK neemt hij na een legendarische carrière afscheid van de dartsport. Met vijf wereldtitels en een compleet leger aan fans, verliest de dartswereld een icoon die de sport voor altijd heeft veranderd. In 'Van Barneveld: Het Fenomeen' kijken we met alle hoofdrolspelers terug op de imposante WK-successen van Raymond van Barneveld.

Phil Taylor
Aan het woord onder meer zijn vader, angstgegner Phil Taylor, Michael van Gerwen en vele anderen die getuigen waren van de geboorte van een legende.

Live WK darts
Vanaf 20:00 uur begint het liveverslag van de avondsessie van het WK darts, met onder anderen Raymond van Barneveld. Bekijk het volledige speelschema van het WK darts.


WK darts: o.a. Van Barneveld

RTL 7
RTL 7
20:00 uur

Live verslag van het WK darts, met vanavond onder anderen Raymond van Barneveld in de eerste ronde.

Laatste WK
Raymond van Barneveld begint aan zijn laatste wereldkampioenschap. In 2007 won hij het toernooi door in de finale dartslegende Phil Taylor te verslaan. In de eerste ronde is de Amerikaan Darin Young zijn tegenstander.

Het programma

  • Mark McGeeney - Matt Campbell (eerste ronde)
  • Jamie Hughes - Zoran Lerchbacher (eerste ronde)
  • Raymond van Barneveld - Darin Young (eerste ronde)
  • Rob Cross - Huybrechts/Nentjes (tweede ronde)

Documentaire
In het uur voor deze uitzending, tussen 19:00 en 20:00 uur, is de documentaire 'Van Barneveld: Het Fenomeen' te zien op RTL 7. Alle hoofdrolspelers blikken terug op de imposante WK-successen van Raymond van Barneveld. Hij won namelijk ook vier keer het WK van dartsbond BDO.

Bekijk het volledige speelschema van het WK darts.


Nieuw: The Dying Detective

Canvas
Canvas
20:35 uur

Vanavond is het eerste deel van de tweedelige Zweedse misdaadserie The Dying Detective te zien op de Vlaamse zender Canvas. Beide delen duren anderhalf uur en zijn deze en volgende week zaterdag 21 december om 20:35 uur te zien.

Beroerte
De serie gaat over een gepensioneerde politie-inspecteur, Lars Martin Johansson (LMJ). Zijn leven wordt compleet overhoop gehaald door een beroerte. Het is gedaan met genieten van whisky en boter.

Onopgeploste zaak
De dokter van LMJ vertelt hem over de 30 jaar oude onopgeloste zaak van een klein meisje dat aangerand en vermoord is. LMJ kan het niet laten om zich met de zaak bezig te houden.

Hulp
Hij roept de hulp in van zijn oude partner Eriksson, die toegang heeft tot de oude dossiers. Ze beseffen al snel dat de vader van het vermoorde meisje iets te verbergen heeft.


Terug: Ik Vertrek

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Ik Vertrek is vanaf vanavond weer terug op tv met vier nieuwe afleveringen. Na vanavond ook op de zaterdagen 28 december, 4 en 11 januari.

Boerderij
In deze aflevering is het verhaal van stadsontwikkelaar Myron (40) en cultureel ondernemer Dora (37) te zien. Ze zijn altijd op zoek naar avontuur en deze keer hebben ze hun oog laten vallen op een eeuwenoude boerderij in de Italiaanse regio Le Marche.

Camping
Over zes maanden moet er een volledige camping met 25 staanplaatsen en een sanitair gebouw staan. Ze durven het niet aan om alle schepen in een keer achter zich te verbranden. Daarom blijft Dora nog even met de kinderen, Qing (5) en Ramses (1), in Nederland.

Gescheiden
Terwijl Dora achterblijft om geld te verdienen, neemt Myron de verbouwing op zich. Het gescheiden leven valt hen echter zwaar.


Terug: Joris' Kerstboom

NPO 2
NPO 2
22:30 uur

Ook dit jaar staan mensen in het programma Joris' Kerstboom stil bij een bijzonder persoon in hun leven. De kersboom gaat het hele land door. Op al die plekken krijgen mensen de kans om mooie verhalen te delen.

Uitzendingen
Op 14, 15, 16, 18 en 19 december zijn na Nieuwsuur vijf korte afleveringen te zien. In het weekend rond 22:30 uur en doordeweeks rond 22:45 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21:05 uur op NPO 2.

Liefde en saamhorigheid
In deze eerste aflevering staan de verhalen uit Valkenburg en Middelburg centraal. Volgens presentator Joris Linssen zijn "de donkere decemberdagen bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden". Joris' Kerstboom is volgens hem "een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid".


Docu: Amy Winehouse - Back to Black

NPO 3
NPO 3
22:40 uur

Het album Back to Black zet Amy Winehouse in 2006 in de schijnwerpers van het wereldtoneel, met hits als 'Rehab' en 'Love is a Losing Game'. Deze Classic Albums-documentaire biedt nieuwe inzichten in de opmerkelijke talenten van Amy als singer-songwriter, met nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Miami- en New York-sessies.

Icoon
Back to Black is de plaat die van Amy Winehouse een internationaal icoon maakt en die onverwacht drie keer platinum behaald en haar vijf Grammy's bezorgt, waaronder die voor Album van het Jaar. Er worden meer dan acht miljoen stuks van verkocht.

Gesprekken
In de documentaire gaat men terug naar de locaties waar de plaat werd opgenomen, zoals de Electric Lady Studios en de studio van Salaam Remi in Miami. Daar praten de makers van de film niet alleen met de twee producers van de plaat, Mark Ronson en Salaam Remi, maar ook met Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: terugkeer Ik Vertrek en Van Barneveld op WK Darts of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen