Fantasyklassieker The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring maandag op Net5

Fantasyklassieker The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring maandag op Net5
Meesterwerk ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson verblufte in 2001 de filmwereld met het fenomenale meesterwerk The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Deze geweldige fantasyfilm is op maandag 3 augustus te zien op Net5. Je kunt The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
De film is gebaseerd op het eerste deel (De reisgenoten) van de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien, genaamd In de ban van de ring. Centraal staat de hobbit Frodo Baggins (gespeeld door Elijah Wood), die per ongeluk een krachtige en magische ring in zijn bezit krijgt. Hij behoort eigenlijk toe aan Sauron (Christopher Lee), een wrede tovenaar die hiermee absolute macht krijgt. Sauron is hem echter al tijden kwijt. Frodo krijgt de opdracht de ring uit handen van Sauron te houden, en hij begint met een gemêleerd reisgezelschap aan de tocht van zijn leven, naar de plek waar hij de ring kan vernietigen.

Episch
De term 'episch' is uitgevonden voor klassieke films als Ben-Hur en Lawrence of Arabia, maar als er één moderne filmsaga is waarop het woord van toepassing is, is het wel The Lord of the Rings. Jackson werkte vijf jaar aan de trilogie, waarvoor hij de nieuwste special effects gebruikte. Daarnaast kon de regisseur, zelf een groot fan van In de ban van de ring, beschikken over een topcast (met onder anderen Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom en Ian Holm) en het beste wat de filmwereld te bieden had op het gebied van art direction en cinematografie. Om over de schitterende muziek van Howard Shore nog maar te zwijgen.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op maandag 3 augustus om 20.30 uur te zien op Net5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantasyklassieker The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring maandag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV