Recensie: April, May en June brengt de lach en de traan samen

Recensie: April, May en June brengt de lach en de traan samen
Met een prachtige rol voor Olga Zuiderhoek

Film :

Deze donderdag (19 december) ging de film April, May en June in première in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Will Koopman kennen we natuurlijk van de succesvolle film Gooische Vrouwen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze film, waarin verdriet en humor samengaan. Lees hier de filmrecensie van April, May en June.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Wie gaat er zorgen voor de autistische broer Jan?
De film gaat over de zussen April, May en June, die door hun zieke moeder bij elkaar worden geroepen. Hun moeder wil zelf uit het leven stappen, maar kan pas vredig heengaan als één van haar dochters belooft de zorg voor hun autistische halfbroer Jan op zich te nemen. De drie zussen achten zichzelf daar echter allemaal ongeschikt voor. Bovendien duikt de vraag op: wie is de vader van broer Jan?

Patrick Duffy en Olga Zuiderhoek in de film 'April, May en June'

Beoordeling van Gids.tv
Voor de gezellige film Ellis in Glamourland uit 2004 wist Linda de Mol de Amerikaanse actrice Joan Collins te strikken voor een leuke rol. Nu is het wederom raak met de Dallas-acteur Patrick Duffy, die speciaal voor de opnames ons landje bezocht, en ook bij de première aanwezig was. April, May en June scoort punten als het gaat over zware onderwerpen als autisme en euthanasie. Dit wordt verpakt op ontroerende wijze, maar er mag ook gelachen worden. Daarnaast is er een topcast met mooie rollen voor Olga Zuiderhoek (moeder Mies) en Bas Hoeflaak (broer Jan). Daarmee is deze film één van de beste Nederlandse films van dit jaar. Hef het glas en proost op het leven! Vier sterren.

Cast
Naast Linda de Mol (Gooische Vrouwen) en Elise Schaap (Familie Kruys) zijn ook Tjitske Reidinga (De verbouwing), Patrick Duffy (Dallas) en Bas Hoeflaak (Adios Amigos) te zien in deze film. De productie is geregisseerd door Will Koopman (All You Need Is Love).

April, May en June is vanaf 19 december in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV