Kerstklassieker The Holiday donderdag op tv en te streamen via o.a. Netflix

Kerstklassieker The Holiday donderdag op tv en te streamen via o.a. Netflix
Cameron Diaz en Kate Winslet ruilen van leven

Kijktip :

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een ware kerstklassieker in de bioscoop, en The Holiday (2006) is daar een voorbeeld van. In de dertien jaar sinds de release is deze film uitgegroeid tot een vaste prik tijdens de feestdagen. The Holiday is donderdag te zien op Net 5, maar ook te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In The Holiday maken we kennis met twee vrouwen, die hele verschillende levens leiden. De rijke Amanda (gespeeld door Cameron Diaz) woont in een luxe villa in Los Angeles, waar ze filmtrailers monteert. Aan de andere kant van de wereld, in het Engelse Surrey, woont journaliste Iris (Kate Winslet) in een klein huisje. Ze hebben allebei problemen met de liefde, en nadat ze elkaar leren kennen via een website voor vakantieruilhuizen, besluiten ze tijdelijk van huis te ruilen. Deze vakantie verandert hun levens echter voorgoed.

Feelgood
Tijdens de feestdagen heeft iedereen behoefte aan een lekkere feelgood-film, en The Holiday is wat dat betreft één van de beste keuzes. Topactrices Cameron Diaz en Kate Winslet in de hoofdrollen, heerlijke bijrollen van onder anderen Jack Black, Jude Law en zelfs Dustin Hoffman (die zichzelf speelt), drama en humor: The Holiday heeft het allemaal. De sfeervolle plaatjes van (vooral) het besneeuwde Britse landschap doen de rest.

De film The Holiday (2006) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op donderdag 19 december om 20.30 uur te zien op Net 5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kerstklassieker The Holiday donderdag op tv en te streamen via o.a. Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier