Geniale superheldenfilm Deadpool maandag te zien op Veronica

Geniale superheldenfilm Deadpool maandag te zien op Veronica
Ook te streamen via iTunes, Pathé Thuis en meer

Kijktip :

Met de start van het Marvel Cinematic Universe in 2008 werd humor een steeds bepalender aspect in superheldenfilms. De film die de humor naar een extra grof randje bracht is Deadpool, waarmee het direct één van de fijnste superheldenfilms werd. Deadpool is maandag te zien op Veronica, maar ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Deadpool vertelt het verhaal van de gemankeerde, gelijknamige superheld. Zijn echte naam is Wade Wilson, maar nadat hij een speciale behandeling van de overheid heeft gekregen heeft hij plotseling bovennatuurlijke krachten; zo geneest hij van elke wond die hem wordt toegebracht. In de gedaante van Deadpool bestrijdt hij de misdaad op geheel eigen wijze. Dit houdt in: met tal van sarcastische, snedige opmerkingen en uiterst grove humor. Deadpool is voor niemand bang.

Briljante variant
Ook in Deadpool zien we de nodige heroïsche staaltjes actie, maar gelukkig zit deze film vol met grove humor, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor volwassenen. De makers hebben ervoor gekozen om zich niets aan te trekken van de filmkeuring, hoewel ze daardoor waarschijnlijk wel minder inkomsten genereerden: Deadpool is niet geschikt voor kinderen. Het bleek echter een doorslaand succes, mede dankzij de heerlijke rol van Ryan Reynolds. Deze briljante variant op de superheldenfilm kreeg in 2018 dan ook een welverdiend vervolg, Deadpool 2.

Deadpool (2016) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 25 mei om 21.30 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geniale superheldenfilm Deadpool maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV