Vanavond op tv: De Slimste Mens & Mensen met M

Vanavond op tv: De Slimste Mens & Mensen met M
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 december

Kijktip :

Philip Freriks en Maarten van Rossum zijn weer terug met het winterseizoen van De Slimste Mens. Margriet van der Linden blikt met bekende Nederlanders terug op 2019 en de documentaireserie De kracht van de kringloopwinkel start op NPO2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Seven Worlds, One Planet

Canvas
20:10 uur

Voordat de nieuwste natuurdocumentaireserie van de BBC, Seven Worlds, One Planet, op de Nederlandse televisie te zien is (vanaf woensdag 8 januari om 20:30 uur op NPO 1), begint de uitzending met de originele Engelse voice-over van David Attenborough deze maandag op de Vlaamse zender Canvas.

Uitzendingen op tv
De afleveringen van de natuurserie over de natuurlijke diversiteit van de zeven continenten zijn deze week van maandag tot en met donderdag en volgende week van maandag tot en met woensdag rond 20:10 uur te zien op Canvas.

Dieren
De eerste aflevering gaat over Antarctica, het koudste, winderigste en meest vijandige continent. Daar kunnen alleen de sterksten kunnen overleven, van weddellzeehonden die het ijs afschrapen met hun tanden tot kleurrijke zeesterren die de zeebodem onder het ijs bedekken. Enorme kolonies pinguïns bevolken elk stukje ijsvrij land en zeeolifanten verdedigen hun territorium op het strand.

Rijke oceaan
Er is leven mogelijk dankzij de enorm rijke oceaan die het continent omringt. Duizenden pinguïns, zeehonden, albatrossen en meer dan 100 grote walvissen doen zich tegoed aan krill. Maar door de opwarming van de oceaan staat hen een onzekere toekomst te wachten.


Terug: De slimste mens

NPO 2
20:25 uur

Quiz. - Aflevering 1 van 30 .

In De Slimste Mens strijden nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten onder de bezielende leiding van Philip Freriks om de eervolle titel van ‘de slimste mens’. De kandidaten van de eerste aflevering: Lisa Westerveld, Rutger Vink en Debby Gerritsen.


DWDD University: Jaaroverzicht met Robbert Dijkgraaf

NPO 1
20:35 uur

Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf kijken met een wetenschappelijke blik terug op het afgelopen jaar. Ze bespreken in DWDD University alle belangrijke thema's uit 2019.

Zwart gat
Van monumentale wetenschappelijke doorbraken,zoals de eerste foto van een zwart gat, tot complexe actuele zaken als de stikstofuitstoot en de opwarming van de aarde.

Vragen
Kunnen we het probleem van de CO2-uitstoot oplossen? Was 2019 het jaar waarin gentherapie definitief effectief blijkt bij genezing van ziektes? Wordt de macht van Google te groot? En waarom is er 50 jaar na de eerste maanlanding een nieuwe, mondiale ruimterace gaande?


Nieuw: De kracht van de kringloopwinkel

NPO 2
21:15 uur

De documentaireserie 'De kracht van de kringloopwinkel' is de opvolger van 'Het succes van de kringloopwinkel' uit 2017 en gaat over mensen met een kringloopwinkel en de kringloopwinkel als dorpsplein. Deze kerstweek vijf dagen lang om 21:15 uur op NPO 2.

Upcyclen
De vijf nieuwe afleveringen zitten vol verrassingen, unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. De kunst van het upcyclen staat in deze serie centraal. Dat is het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen.

Tweede kans
Behalve spullen vinden ook de kringloopmedewerkers vaak een tweede kans in de winkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven.

Eksternest
De eerste afleverng gaat over een bijzondere afdeling in Kringloopcentrum Amersfoort: het Eksternest. Hier wordt textiel omgetoverd tot luxetassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally.


Nieuw: Mensen met M

NPO 1
23:20 uur

In het programma Mensen met M blikt Margriet van der Linden vier avonden terug met mensen die kleur hebben gegeven aan het afgelopen jaar. Elke avond is er een duo te gast. Op maandag 23 december rond 23:15 uur, dinsdag 24 en woensdag 25 december rond 22:30 uur en donderdag 26 december rond 22:45 uur op NPO 1.

Boeren
Het eerste duo bestaat uit vice-premier Carola Schouten en fotograaf Erwin Olaf. Carola Schouten stond door de acties van de boeren in het middelpunt van de belangstelling en Erwin Olaf werd dit jaar op zijn zestigste verjaardag geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn toonaangevende foto’s en zijn inzet voor de LHBTIQ+-gemeenschap.

Het overzicht van alle duo's:

  • Maandag: vice-premier Carola Schouten en fotograaf Erwin Olaf
  • Dinsdag: actrice Halina Reijn en advocaat Inez Weski
  • Woensdag: Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet en tv-recensent Angela de Jong
  • Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en Laura H., het kalifaatmeisje uit ZoetermeerPraat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De Slimste Mens & Mensen met M of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV