Verkiezingsspecial Duitsland in Nieuwsuur

Verkiezingsspecial Duitsland in Nieuwsuur
Merkel lijkt onoverwinnelijk

Zaterdagavond heeft Nieuwsuur een speciale uitzending in het teken van de Duitse verkiezingen, die zondag plaatsvinden. Vanuit Berlijn bericht Nieuwsuur over de politieke strijd bij onze oosterburen. Angela Merkel leidt Duitsland al bijna twaalf jaar en daar komt hoogstwaarschijnlijk zondag geen verandering in. Wat maakt haar bijna onoverwinnelijk? Nieuwsuur is zaterdag om 22:00 uur te zien op NPO 2.

Presentator Twan Huys spreekt in de uitzending met prominenten uit de Duitse politiek. Met Eva Högl, vicefractievoorzitter van de SPD in de Bondsdag, praat hij over de sociale ongelijkheid in Duitsland; een thema waar de SPD van Martin Schulz stemmen mee zou moeten kunnen winnen. De SPD lijkt die kansen echter te laten liggen.

En wie wordt de derde partij van Duitsland? Twan Huys ontmoet AfD Bondsdag-kandidaat Georg Pazderski. De rechts-populistische AfD lijkt met gemak voor het eerst de kiesdrempel te halen.

Met hoofdredacteur Ulf Poschardt van Die Welt kijkt Nieuwsuur naar het verloop van de verkiezingsstrijd en de rol van de Duitse media. Veel is nog onzeker, want maar liefst 40 procent van de Duitsers weet nog niet op wie ze gaan stemmen. Een ongekend hoog aantal.

Ook zondag doet Nieuwsuur uitgebreid verslag van de Duitse verkiezingen. Met uitslagen, verslagen en gesprekken uit Berlijn en de eerste reacties uit Brussel en Parijs.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV