De mooiste sportfragmenten van 2019

De mooiste sportfragmenten van 2019
Van Jackie's goal tot Mike's gele trui

Sport :

Aan het einde van 2019 is het tijd om terug te kijken. Gids.tv zet de mooiste sportmomenten van dit prachtige sportjaar op een rij.

Dit zijn de keuzes van de redactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!

Ajax door naar halve finale Champions League


Het was een uitstekend Champions League-jaar voor Ajax. In 2018 overleeft Ajax de groepsfase en begin 2019 mogen ze het in de eindrondes eerst opnemen tegen Real Madrid en vervolgens tegen Juventus. Uiteindelijk was het pas in de tweede halve finale einde verhaal voor de Amsterdammers. Helaas moeten de Amsterdammers in 2020 starten in de Europa League. Bekijk en lees hier meer over Ajax.

Handbaldames winnen WK Handbal


Een vrij recent fragment: de handbaldames wonnen in december het WK op bloedstollende wijze. De blijdschap daaropvolgend is hartverwarmend. Bekijk en lees hier meer over de handbaldames.

WK-goud voor Sifan Hassan op twee afstanden


Dan atletiek: Sifan Hassan is dit jaar sportvrouw van het jaar geworden, en dat is dik verdiend: wereldkampioen worden op zowel de 10.000 als de 1.500 meter is natuurlijk ook razend knap! Bekijk en lees hier meer over Sifan Hassan.

Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race


Nog zo'n prijzenwinnaar: sportman van het jaar Mathieu van der Poel. In het veldrijden is hij dit jaar oppermachtig, maar misschien nog wel knapper is zijn magistrale overwinning in de Amstel Gold Race. Chapeau! Bekijk en lees hier meer over Mathieu van der Poel.

Nederland naar finale van WK Voetbal


Terug naar de teamsporten: De Nederlandse dames wonnen het WK niet, maar het bereiken van de finale was al een unicum in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. En dat allemaal door die ene goal van Jackie Groenen. Bekijk en lees hier meer over het WK vrouwenvoetbal.

Gele trui voor Mike Teunissen


Een bijzondere Tour de France hadden we dit jaar: Steven Kruijswijk beklom het laagste treetje van het podium dit jaar, maar Mike Teunissen was de Nederlander in lange tijd die een gele trui om zijn schouders mocht dragen, namelijk in de tweede én derde etappe van de Tour. Bekijk en lees hier meer over de Tour de France 2019.

Elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden


Een historisch sportmoment, op niet-competatief gebied: Maarten van der Weijden zwom de Elfstedentocht dit jaar uit! Bekijk en lees hier meer over de Elfstedenzwemtocht.

Annemiek van Vleuten wint wereldtitel door solo


Opnieuw een wielermoment, maar nu bij de dames. Een fenomenale solo van Annemiek van Vleuten zorgt ervoor dat zij de wereldtitel mee naar huis mocht nemen. Bekijk en lees hier meer over Annemiek van Vleuten.

Suzanne Schulting wereldkampioen shorttrack


Het laatste sportmoment in deze lijst is een bijzonder schaatsmoment: Suzanne Schulting is een oppermachtig shorttrackster op verscheidene afstanden. Dit jaar werd ze, voor de eerste keer in haar carrière, wereldkampioen allround. Bekijk en lees hier meer over Suzanne Schulting.

Bekijk hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV