Top 10: beste series van 2019

Top 10: beste series van 2019
Welke series hebben we massaal bingewatchend?

Film :

Aan het einde van 2019 is het tijd om terug te kijken. Gids.tv zet de beste series van dit jaar voor je op een rij. 2019 is een goed seriejaar, of je nu van superhelden, dramaseries of humor houdt.

Dit zijn de keuzes van de filmredactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!


10. Undercover

Gids.tv: ★★★½ | IMDb: 7,9


De eerste Nederlandse Netflix Original is een uitstekende serie. De charme van Undercover zit hem in het Zuid-Nederlandse accent en de acteerprestaties. Vooral Frank Lammers en Elise Schaap springen eruit. Bekijk hier waar je Undercover kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van Undercover


9. The Umbrella Academy

Gids.tv: ★★★½ | IMDb: 8,0


Je wordt in anno 2019 doodgegooid met superhelden. Wil je een verfrissend superheldenteam? Dan is The Umbrella Academy een grote aanrader. De grote verrassing in de serie is de aap-butler Pogo. Bekijk hier waar je The Umbrella Academy kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van The Umbrella Academy


8. His Dark Materials

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,2


Naar His Dark Materials werd heel lang uitgekeken en deze HBO-serie stelt zeker niet teleur (in tegenstelling tot het laatste seizoen van Game of Thrones). Tussen de spectaculaire special effects zitten prachtige momenten van o.a Dafne Keen en James McAvoy. Bekijk hier waar je His Dark Materials kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van His Dark Materials


7. The Witcher

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,7


Er is al een tijdje de hype gaande rond de fantasyserie met Henry Cavill in de hoofdrol. Toen hij in december van dit jaar uitkwam, bleek het een instant hit. In de lijstjes van Netflix staat deze serie in de top-10 meest bekeken, en het is gewoon uitstekend. Bekijk hier waar je The Witcher kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van The Witcher


6. Peaky Blinders; seizoen 5

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,8


Hoe een serie het voor elkaar krijgt om vijf seizoenen lang zo enorm goed te blijven, is bij ons nog steeds de vraag. De makers van Peaky Blinders flikken het gewoon weer, ook dit vijfde seizoen is weer uitstekend. Bekijk hier waar je Peaky Blinders kunt kijken.


5. The Mandalorian

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 9,0


De showsteler in deze fantastische serie is natuurlijk The Child (in de volksmond: Baby Yoda). We kunnen wel zeggen dat deze eerste live action Star Wars serie een groot succes is voor de makers. Gewoon een hele goede serie, kijken dus! Bekijk hier waar je The Mandalorian kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van The Mandalorian


4. Mindhunter; seizoen 2

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,6


Het tweede seizoen van Mindhunter draait voor het grootste deel om de beroemde Amerikaanse seriemoordenaar Charles Manson, briljant gespeeld door Damon Herriman. Ondanks dat er weinig moord te zien is, vervelen wij ons geen seconde. Bizar! Bekijk hier waar je Mindhunter kunt kijken.


3. The Crown; seizoen 3

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 8,7


We noemen het derde seizoen van The Crown niet beter dan de eerste twee, maar dat is een compliment: de voorzetting van de serie is zo goed, dat je bijna niet opmerkt dat er gewoon andere acteurs de hoofdrollen spelen. Bekijk hier waar je The Crown kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van The Crown


2. When They See Us

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 9,0


When They See Us is een aangrijpende serie waarin zeer imposant gespeeld wordt door fantastische acteurs (Jharrel Jerome en Felicity Huffman zijn fenomenaal). Een ijzersterke maar tragische serie. Bekijk hier waar je When They See Us kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van When They See Us


1. Chernobyl

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 9,5


Zelden zie je een serie vol details en hoogstaande kwaliteit. Grote sets vol voertuigen, grote groepen mensen, de kleding en de Russische sfeer zien er allemaal bijna beklemmend maar perfect uit. Daarbij is de serie meeslepend, indrukwekkend en ijzersterk. Bekijk hier waar je Chernobyl kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van Chernobyl


Bekijk hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10: beste series van 2019 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV