Vanavond op tv: NK Afstanden & TV Show op Reis

Vanavond op tv: NK Afstanden & TV Show op Reis
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 27 december

Kijktip :

De eerste dag van het NK-afstanden, waar onder anderen Ireen Wüst in actie komt, vindt plaats in Heerenveen. De TV Show op reis blikt terug op 2019 en de kerstspecial van de Big Music Quiz is te zien op RTL4. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 27 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: NK afstanden schaatsen

NPO 1
NPO 1
18:15 uur

Live verslag van de eerste dag van de NK afstanden vanuit Thialf in Heerenveen. Dit weekend tussen kerst en oud & nieuw worden de nationale titels bij het langebaanschaatsen verdeeld.

Met vanavond live op NPO 1 en Gids.tv:

 • 18:20 uur: 500m mannen
 • 18:56 uur: 1500m vrouwen
 • 19:50 uur: 5000m mannen

Analyse
Dione de Graaff presenteert de uitzending. Samen met - afwisselend - analisten Annette Gerritsen, Rintje Ritsma, Mark Tuitert en Erben Wennemars bekijkt ze de schaatswedstrijden. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman.


TV Show op reis: winnaars van 2019

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Ivo Niehe kijkt in deze speciale TV Show op reis met een groot aantal winnaars terug op 2019.

Winnen
Wat betekende het winnen van een televisie-programma als 'The Voice Senior', 'Heel Holland bakt', 'Wie is de Mol?' en twee Televizier-prijzen voor de betrokkenen? Verandert het winnen van een interationale Emmy Award je leven? Hoe word je Nederlands meest succesvolle vlogger?

Ruben Terlou
Verder: Ruben Terlou over het meest indrukwekkende moment uit zijn serie 'De Chinese droom'. En: dirigent Jaap van Zweden schreef geschiedenis door de verkiezing van zijn Hongkong Philharmonic tot 'Orkest van het Jaar'.Nieuw: The Name of the Rose

Eén
Eén
22:05 uur

Vanavond start de nieuwe Italiaans-Duitse mysterieuze misdaadserie The Name of the Rose, een moordmysterie in een benedictijnerabdij in Italië begin 14e eeuw. De acht afleveringen zijn de komende vrijdagen rond 22:00 uur te zien op België Eén.

Klooster
Adso, een jonge soldaat en zoon van een Duitse generaal, raakt bevriend met William van Baskerville, een erudiete Engelse franciscaanse monnik. De twee trekken naar een afgelegen klooster in Noord-Italië waar een belangrijke conferentie plaatsvindt tussen een delegatie van de paus en één van de keizer.

Lichamen gevonden
William en Adso komen aan op het moment dat het lichaam van een monnik gevonden wordt. Het overlijden wordt al snel afgedaan als zelfmoord, maar die mening moet worden herzien wanneer er kort daarna een tweede lichaam ontdekt wordt.


Docu: ABBA Forever

NPO 3
NPO 3
22:05 uur

Muziekdocumentaire waarin de vier leden van de Zweedse popgroep ABBA terugblikken op de totstandkoming van enkele van hun grootste hits.

Fenomeen
Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van ABBA elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen.

Verhaal
In deze documentaire krijgen de bandleden de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor ABBA echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.


Kerstspecial: The Big Music Quiz

RTL 4
RTL 4
22:30 uur

In de speciale kerstuitzending van The Big Music Quiz worden waarin acht BN'ers door Humberto Tan getest op hun kennis van de leukste kerstliedjes.

Team 1 bestaat uit:

 • Birgit Schuurman
 • Martijn Krabbé
 • Wendy van Dijk
 • Sharon Doorson

In team 2 zitten:

 • Gerard Joling
 • Jelka van Houten
 • Jamai Loman
 • Jan Versteegh

Punten
Hoe snel herkennen ze een versneld afgespeeld nummer? En herkennen ze de klassiekers als deze live worden uitgevoerd op een niet alledaags instrument? De spelers van het team met de meeste punten spelen de finale tegen elkaar, waarbij ze in korte tijd zoveel mogelijk artiesten van bekende nummers moeten raden.

Winnaar
Want uiteindelijk kan er maar één persoon de winnaar zijn. Voor het verliezende team is er nog een kleine verrassing: zij moeten het publiek en de kijker trakteren op een spraakmakend optreden. Kortom, een muzikale avond vol competitie en hilariteit.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: NK Afstanden & TV Show op Reis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV